Sladoled – omiljena ljetna poslastica puna vitamina

Omiljena ljetna poslastica mnogih od nas, a sa unapređenjem tehnologije proizvodnje povećala se i raznovrsnost okus. Međutim, sladoled je dobro jesti u ljetnim mjesecima ne samo iz hedonističkih razloga već i zato što može doprinijeti našem zdravlju.
sladoled omljena poslastica

BOGAT JE KALCIJEM

Odrasloj osobi dnevno je potrebno oko 1.000 mg kalcija, dok trudnice i djeca imaju povećanu potrebu za tim mineralom. Zbog mlijeka i slatkog vrhnja kao osnovnih namirnica u proizvodnji sladoleda ova namirnica će dobro poslužiti kao jedan od izvora ne samo kalcija, već i vitamina A i vitamina B.

POMAŽE U ODRŽAVANJU TJELESNE TEŽINE

Zbog postotka šećera i mliječne masti ova poslastica idealno ohlađena na -6 stupnjeva Celzijusovih smatra se ubojicom dobre linije. Međutim, neke studije tvrde kako kalcij smanjuje njegovu kalorijsku vrijednost koja iznosi između 125 i 300 kalorija na 100 grama proizvoda.

BOGAT JE VITAMINIMA I ANTIOKSIDANSIMA

Voćni sladoled koji se priprema od smrznutog ili svježeg voća sadrži dosta vitmanina, dok onaj s okusom kave i čokolade, ukoliko se zaista sprema od pravih zrna kave i kakaa, osigurava dozu antioksidansa polifenola koji štiti srce.
Izvor:blic