Slatke namirnice koje nisu štetne

Na stolu držite posudu s voćem kako biste mogli nešto gricnete, a da vas nakon toga ne grize savjest. Birajte slatko voće, kako biste prije zadovoljili svoju potrebu za slatkišima.

Med

Kada osjetite onaj nalet “moram pojesti nešto slatko”, posegnite za medom. Dovoljno je sladak zadovoljiti vašu potrebu, a daleko zdraviji od čokoladica i drugih slatkiša.

Sladoled

Većina sladokusaca obožava sladoled, a dobra vijest je da možete potražiti one bez šećera ili sladolede napravljene od voća i na taj način uživati ​​u zdravijoj varijanti svog omiljenog deserta. Umjesto sladoleda možete i zamrznuti smuti, kako biste bili sigurni da je ono što jedete potpuno zdravo.

Jogurt

Jogurt, bez obzira na to da li je punomasan ili nemasni, odličan je način da zadovoljite potrebu za slatkim. Za još bolji okus možete dodati svoje omiljeno voće i žličicu meda u jogurt ili jednostavno kupiti voćni.

Voće i čokolada

To što želite se zdravo hranite, ne znači da treba potpuno prestati jesti slatkiše. Da biste uživali u čokoladi, a da je baš ne pojedete cijelu, istopite komad čokolade i umačite voće u nju. Također, birajte crnu čokoladu umjesto mliječne.

Domaći kolači

Kada vam se jede neki kolač, napravite ga sami. Na taj način bit ćete sigurni što se nalazi unutra, dok se u gotovim kolačima često nalazi šećera više nego što je potrebno. Osim toga, kada pravite kolače, vi odlučujete koje sastojke ćete umetnuti, pa ćete moći ugasiti “žeđ” za slatkišima onako kako vi hoćete.

Zobena kaša

Zobena kaša nije samo jutarnji obrok. Također, u kašu možete dodati i orahe, grožđice ili med ukoliko želite nešto zaista slatko.

Kokice uz čokoladu

Kada spremite kokice, nemojte ih posolite, već ih prelijte s malo crne čokolade. U šalici kokica ima između 50 i 70 kalorija, tako da ih možete jesti bez grižnje savjesti.

Pečena jabuka

Kada vam se jede nešto slatko, ispecite jabuku ili krušku – to je ukusna i zdrava alternativa za čokoladice i druge nezdrave slatkiše. Na vrh pečene jabuke ili kruške možete dodati i malo meda.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.