Smanjite obim struka za 7 dana

Umjesto izgladnjivanja i bezbroj sati provedenih u teretani, uvođenjem samo par izmjena u dnevnu rutinu brzo ćete smanjiti obujam struka. Evo što trebate učiniti ..
obirm sturka smanjiti

Unesite izmjene u doručak

Umjesto hrane bogate ugljikohidratima poput žitarica ili kruha, odaberite nešto na bazi proteina jer ćete na taj način ubrzati metabolizam za 25 posto. Bjelanjke, proteinski shake ili grčki jogurt s bobičastim voćem biće idealan izbor.

Dodajte vlakna u prehranu

Pretpostavljamo da ste do sada već sto puta čuli ovaj savjet i da vam se čini dosadnim, ali ovo je zaista jedan od najboljih načina reducirati opseg struka. Lan, bobičasto voće, povrće bez škroba i kokosovo brašno odličan su izvor vlakana.

Pređite na drugačije vrste masnoća

Umjesto korištenja rafiniranog ulja za kuhanje, koristite ulje u spreju i jedite više sjemenja jer ono sadrži više proteina i vlakana od orašastih plodova, a manje masnoće.

Izbjegavajte teške večere

Obroci na bazi povrća, ribe i slatkog krumpira savršen su primjer zdrave i lagane večere, a ako ste vegan, kinva s povrćem ili tempeh biće jednako hranjiv obrok. Začinite obrok biljem umjesto da ga zasipate uljem, maslacem ili solju.

Suzdržite se od uporabe sladila

Koristite steviu umjesto umjetnih ili sladila poput meda ili javorovog sirupa. Stevia ne sadrži kalorije i nema efekta na vaš glikemijski indeks, samim tim ni na opseg vašeg struka.

Pijte više jogurta

Pobiotske kulture i proteini koji se nalaze u jogurtu smanjit nadutost. Ali, izbjegavajte voćne jogurte jer sadrže šećere i aditive.

Ne zaboravite na trening

Kardio vježbama i treningom snage najbrže ćete se otarasiti naslaga oko struka. Za početak,20 minuta triput tjedno biće sasvim dovoljno.
Izvor:zenskikutak

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.