Za sve snažne, neovisne žene – Nemojte se mijenjati

Autor Datum 15/06/2018

Danas, jake žene još uvijek suočavaju sa mnogim izazovima. I dalje možemo vidjeti pukotine koje se vraćaju patrijarhalnim društvima, iako je bilo mnogo napredaka u jednakosti. Možemo vidjeti mnoge negativne stavove i reakcije prema ženama koje svakodnevno privlače pozornost.

Žene sa jakim uvjerenjima podupiru svijet. Zbog toga mnogi gledaju na njih. Žene sa jakim, uravnoteženim emocijama označene su kao egoistične. Neki vrednuju svoju slobodu, sposobnost donošenja odluka, reagiranje i borbu za cilj. Ali, nažalost, kažu da će ti ljudi “uvijek hodati sami”.

Neki čak vide da to nisu vrline koje mogu učiniti za sretan odnos.

Postoji mnogo korijena koji još uvijek hrane ovu lažnu nejednakost. Ponekad čak možete pronaći i druge žene koje ga hrane.

Vjerovali ili ne, postoje neke žene koje još uvijek gledaju prema svojim nezavisnim kolegama. Oni govore protiv onih koji odaberu vlastiti put: žene koje ne prate publiku i koje su u mogućnosti stvoriti promjene i razbiti stereotipe.

Trebali bismo svi biti slobodni donositi vlastite odluke da bacimo vlastiti put bez da se sudimo. I muškarci i žene imaju pravo izazvati način na koji su stvari. Njima bi trebali biti dopušteni da imaju snažan karakter i borba za svoje snove.

To je zato što je ključ za mirno življenje uvijek poštovanje bez obzira na spol, društveni položaj ili ideologije.

Karakteristike jake žene

Žena sa jakim karakterom nije napravljena u jednom danu. Njezina elastičnost rezultat je cijelog svog života i njezine reakcije na izazove.

Postoje neke žene koje žive život podređenosti. To im otežava postizanje koraka punine i osobnog izražavanja. To su žene koje se predaju patrijarhalnom jaram. Tamo postaju jedna od patrijarhata.

Divlje žene

Svaka divlja žena prolazi kroz osobni razvoj koji se proteže od najdubljog dijela njezinog bića prema onome tko je sada.
Njezini izazovi , strahovi i patnje sada čine njezinu snažnu ženu koju danas ima.

Žene imaju nešto posebno:

  • Naši korijeni su intuicija i kreativnost. Mi smo sposobni vidjeti više od onoga što nas okružuje.
  • Slušamo i povezujemo sa svime oko nas u isto vrijeme.
  • Stereotipi i uloge prošlih društava stvorenih za nas ne mogu nas definirati. Žene su više od naših predaka.
  • I naravno: žene nisu slabe, dojmljive , samocentralne , gorke stare sluškinje.

Žena danas stvara svoj vlastiti život. Ona je hrabra i ima snažan glas.

Današnja žena želi promijeniti stvari, razgovarajte sa njom i pobrinuti se da dobiva poštovanje koje zaslužuje.

Ona živi na način koji je sretan, uravnotežen i usklađen s onime što ona želi: je li ona u vezi ili sama.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.