Soda Bikarbona i Limun – Zdravstvene prednosti

Autor Datum 05/07/2018

Možda ste čuli za prednosti pijenja tople vode ujutro sa limunom(sok od limuna) i malo sode bikarbone. Mnogo je napisano o ovom jednostavnom receptu koji ima velike prednosti za vaše zdravlje. Pročitajte više kako biste saznali!

Prednosti sode bikarbone i limuna

Kombinacija sode bikarbone i sok od limuna izazvala je kontroverzu i uzbuđenje. U središtu rasprave je ideja da pijenje soka od limuna i sode bikarbone može zaštititi i smanjiti rizik od raka. Mnoge namirnice i lijekovi označeni su “protiv raka”, osobito od prirodnih elemenata koji imaju antioksidacijsko i alkalizacijsko djelovanje. Međutim, samo zato što imaju ta svojstva ne znači da nam mogu pomoći izbjeći rak, barem dok znanost ne može pronaći lijek za liječenje raka.

Imajte na umu da soda bikarbona, limun, kao i druge namirnice kao što su rajčica, jagode, breskve ili grožđe, nude vitamine i minerale, plus korisne enzime koji mogu pomoći u sprečavanju bolesti u malom postotku stanovništva.

Dobra prehrana koja sadrži elemente kao što je limun i soda bikarbona, svakako je korisno za vaše zdravlje, kao i zdrav stil života. Ali nikada ne mogu spriječiti bolesti 100 posto. da vidimo kakve koristi dobivate od popijanja čašice vode, soka od limuna i malo sode bikarbone.

Alkalizacija

Mješavina limuna i sode bikarbone ima alkalizacijski učinak na tijelo. To pomaže, na primjer, u borbi protiv acidoze koja se može pojaviti kada bubrezi ne uklanjaju dovoljno kiseline iz tijela ili kada tijelo proizvodi previše kiseline . Također je izvrstan lijek za liječenje bubrega, pomažući tijelu da ukloni toksine.

Probava

Znate da limuni sadrže mnoge prirodne zdravstvene prednosti, može pomoći u probavi. Dodajte malo sode bikarbone i dobit ćete fantastičnu mješavinu koja će uvelike poboljšati probavni sustav. Ujedno dijeluje protiv kisaline u želucu tako da će pomoći protiv nadutosti.

Druga osobina je njegova sposobnost suzbijanja refluksa kiseline koja nastaje kada kloridna kiselina putuje u jednjak iz želuca. Zahvaljujući sodi bikarboni, ovaj lijek donosi brzo i učinkovito olakšanje. Preporučujemo.

Detoksikacija

Ovo je odličan način za početak dana – ovaj lijek pomaže da očistite jetru i osigurate dobru dozu vitamina C, kalija i antioksidansa kako bi zadovoljili vaše svakodnevne potrebe.

Regulira

Pijenja vode sa sodom bikarbonom pomaže regulirati razinu lošeg kolesterola, LDL, čime se poboljšava naše kardiovaskularno zdravlje.

Kada da koristimo sodu bikarbonu kao lijek a kada da izbjegavamo?

Vrlo je jednostavno. Samo u čašu vode 250ml (ne previše vruće ili previše hladno) i dodajte čajnu žličicu sode bikarbone i sok od pola limuna. Dobro izmiješajte i pijte ujutro i tijekom detox.

Vrlo je važno ne piti sodu bikarbonu i sok od limuna na pun želudac – uvijek ujutro i prije jela. Uzimati dva uzastopna tjedna, a zatim pauzirajte dvije sedmice. Pretjerana konzumacija sode bikarbone može dovesti do zdravstvenog stanja alkaloza, stoga je najbolje piti ovu mješavinu dva tjedna i onda praviti pauzu od dva tjedna. Također zapamtite da nije prikladno uzimati ovaj lijek ako bolujete od gastritisa.

Osobe koje imaju visok krvni tlak i srčane probleme trebaju se suzdržati od uzimanja ovog lijeka zbog razine natrija. Ovo je vrlo jednostavan lijek koji pomaže u poboljšanju vašeg probavnog sustava i ima više koristi. Lijek ima velike prednosti za vaše zdravlje, no vrijedno je zapamtiti da to nije čudo lijek.

Nadamo se da sada nešto više znate o kombinacije sode bikarbone i limuna i kako je možete koristiti kao lijek

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.