Soda bikarbona za ljepotu i njegu

Soda bikarbona može iskoristiti i za dobru kupku, za čišćenje kože, za sjajnu kosu i sređivanje noktiju. Gusta pasta od sode bikarobe i vode uklanja zadebljanja na peti.
soda bikarbona za ljetpotu i njegu
Zavirite u kuhinjske police i ladice i iznenadićete se koliko proizvoda, između ostalih i sodu bikarbonu, možete iskoristiti za kozmetiku.

Želite se opustiti, otkloniti umor i vratiti energiju?

Napunite kadu toplom vodom, dodajte čajnu šalicu sode bikarbone, omiljenu pjenu za kupanje i uživajte. Ne samo da ćete se osjećati svježije, već će vam i koža biti mekša i nježnija.

Napravite pastu od tri četvrtine sode bikarbone i četvrtine vode i kružim pokretima, blago izmasirajte lice ili tijelo. Na taj način ćete uspješno ukloniti svu nečistoću, a kožu učiniti svježijom i svjetlijom.

Ako želite kosi vratiti sjaj, jednom tjedno je operite mješavinom koju možete sami napraviti. U uobičajenu količinu omiljenog šampona dodajte žličicu sode bikarbone i kosu operite i isperite kao što uvijek činite.

Prije sređivanja noktiju, ruke potopite 10 minuta u otopinu mlake vode i sode (2 žličice na litru vode). Isti otopinu koristiti i za nokte na nogama, a, ukoliko želite ukloniti zadebljanja na peti, pripremite gustu pastu od sode bikarbone i vode, pa njome istrljajte kritična mjesta.