Sok od breze za detoksikaciju organizma

Drvo breze (lat. Betula pendula) prirodno filtrira preko 100 litara vode dnevno kroz svoj korijen i upija mnoge minerale i hranjive sastojke. Njezin sok se sakuplja na zanimljiv način: jednostavnimbušenjem kore drveta kap po kap u posudu ili vrećicu – voda koja se cijedi iz drveta je nevjerojatan dar prirode!
sok-od-breze-za-detoksikaciju-i-mrsavljenje

Sok od breze može dobiti samo jednom godišnje – u proljeće – i to u ograničenim količinama.

Veliko stablo može da oko tri litre kvalitetnog soka, dok mlade breze nisu preporučljive za izvlačenje soka. Takav čisti sok može koristiti nekoliko dana ili da se flašira za kasniju uporabu.

Započnite dan čašom soka od breze

Čaša soka od breze predstavlja dobar način za početak dana. Čisti i detoksicira tijelo i ubrzava metabolizam, a ovaj sok je osobito prikladan za čišćenje jetre i bubrega jer neutralizira otrovne otpadne tvari i filtrira ih kroz urinarni trakt. Isto tako, sok od breze može biti saveznik osobama koje vode bitku sa suvišnim kilogramima, a blagonaklon je i prema želucu.

Sok od breze je prirodni “sportski napitak” prije i tijekom vježbanja, s obzirom na to da djeluje na organizam kao prirodna infuzija. Dobrobiti soka breze ne staju ovdje: “brezina vodica” može se koristiti za umivanje i čišćenje kože, ali za zdravlje i vitalnost je najvažnije da se pije čisti sok. Brezina sok čisti i oporavlja organizam, osvježava i krijepi, a prije konzumacije je poželjno da ga dobro ohladite. Preporuča se da ga konzumirate dva puta dnevno po decilitar i po soka: ujutro za buđenje organizma ili navečer za čišćenje prije spavanja.

Zašto baš prirodni napitak iz stabla ranoprolećne breze?

100 posto je prirodan napitak, bez dodatka vode, bez umjetnih boja, organski je proizvod, na prirodan način se organizam detoksicira, prirodno se hidratizira organizam zbog optimalnog sastava i odnosa elektolita i prirodnog izvora minerala kao što su kalij, magnezij, natrij, fosfor, kalcij i željezo, bez šećera – pogodno za dijabetičare, izvor je proteina, aminokiselina i enzima, bogat izvor vitamina C i B, osvježava i okrepljuje, izvrsno za sportaše i rekovalescentima.
Izvor:ordinacija

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.