Sok od pšenične trave protiv sijedih vlasi

Autor Datum 02/03/2018

S obzirom da stanje i izgled naše kose pokazuje da li se ispravno i zdravo hranimo, važno je imati na umu da je prerano sijeda kosa puno više od estetske brige. Ona može nam skrene pozornost na ozbiljne nedostatke u prehrani i da nam nagovijesti buduće bolesti. Jeste li znali da postoji način da se uspori rast sijedih vlasi i da vam se vrati prirodna boja.

Uzroci su mnogo dublji

Krenimo prvo s znanstvenim objašnjenjem: načnici su objasnili uzrok sijede kosepigment melanin zadužen za proizvodnju matičnih stanica koje se nalaze na svakom folikulu. Ovisno od naše genetske predispozicije, ove stanice počinju proizvoditi manje pigmenta kako starimo, što na kraju rezultira sijedom kosom.

Tradicionalna kineska medicina objašnjava da su razlozi sijede kose daleko dublji od jednostavnog genetskog nasljeđa.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, kvalitetu krvi i zdravlje bubrega se ogleda u snazi, boji i stanju kose.

Namirnice koje jačaju krv i bubrege su klorofil, šećerna melasa, crne sjemenke sezama, Hijiki alge, kopriva, a posebno pšenična trava. Kineska medicina prporucuje i izbjegavanje prekomjernog korištenja mliječnih proizvoda, mesa i soli.

Prerano sijeda kosa može ukazivati na poremećaj štitnjače. Nedostatak vitamina B5, B6 i B12, zatim anemija. Nedostatak ovih vitamina i minerala je često povezan s lošom apsorpcijom zbog problema koji proizlaze iz Crohnove bolesti, bakterijskog rasta u crijevima.

Nedostatak adekvatnog vitamina A, cinka i bakra također mogu stvoriti problem, što može dovesti do slabog imuniteta, oslabljene povezanosti krvnih vena i, u nekim slučajevima, moždanog udara i bolesti krvog sustava.

Sok koji vraća boju sijedim vlasima

Redovito konzumiranje svježeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sijedih i vratiti da već posedeloj kosi prirodnu boju.

Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi, pa pomaže u pomlađivanju i regeneraciji naše kože.

Kako dobiti sok od pšenične trave

Pšeničnu travu možete sami saditi, ali je možete i kupiti u prodavaonicama zdrave hrane u svježem ili u osušenom obliku

Napitak od pšenične trave-recept

Ovo je samo prijedlog, budite Creative …

Stavite u blender sljedeće sastojke:

  • 30 ml soka pšenične trave
  • šalicu sjeckanog voća po izboru
  • šalicu soka od limuna
  • žlicu meda
  • malo vode

Pijte ovo svaki dan 1-2 puta i pratite stanje boje svoje kose …
Izvor:atma

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.