Spriječite nastanak zanoktica uz ove savjete

Koliko god vodili računa o higijeni noktiju, na kraju nam se uvijek pojave zanoktice jer je to jedno od najizloženijih i najosjetljivijih mjesta na koži. Evo nekoliko prijedloga kako da vam koža oko noktiju uvijek bude nježna i glatka …
zanoktice

1. Ne režite makzicama kožicu oko nokta

Mnoge žene sijeku svu kožicu koja se nalazi oko nokta kako bi im ruke bile urednije. Time ne shvaćaju da izlažu svoj ​​organizam neželjenim infekcijama, ali i stalnom rastu odstranjenje kožice. Nikada nemojte rezati kožicu koja se nalazi iznad nokatne pložaju već je samo blago gurajte na gore.

2. Higijena ruku

Naravno da je jako važno da često perete ruke i isto tako ih redovito hidrira kremama ili uljima. Nemojte pretjerivati ​​u korištenju jakih sapuna već se opredijelite za neki neutralniji. Također, vodite računa da ruke ne perete previše toplom vodom jer vruća voda crpi svu vlagu iz vaše kože i tako je isušuje.

3. Mažite ruke

Zanoktice se najčešće pojavljuju kada nam je koža suha. Zato je jako važno da redovito mažete ruke. Neka vam to bude mali ritual koji ćete obavljati i ujutu i navečer. Prije nego što namažete omiljenu kremu neka vam koža bude hidratizirana (svježe oprane ruke) kako bi krema što učinkovitije obnovila ispucale ruke i zanoktice. Najbolji posao će učiniti neko od prirodnih ulja kao što su: kokosovo, maslinovo ili bademovo ulje.