Šta dovodi do prekida veze?

Autor Datum 29/01/2018

Nedostatak komunikacije, ljubomora, gubitak seksualne želje, novac, manjak poštovanja – najčešći su razlozi raskida veza i brakova, tvrde britanski znanstvenici.

NEDOSTATAK KOMUNIKACIJE

Svakodnevna razmjena informacija oko dnevnih obveza ne znači da imate dobru komunikaciju s partnerom. Ako prešućujete važne podatake o željama i očekivanjima, kada pretpostavljate što je druga strana htjela reći, to polako “guši” vezu. Mnogi očekuju da će voljena osoba shvatiti u čemu je problem, ali to je gotovo nemoguće. Slobodno pitajte što vam nije jasno i otvoreno iznosite svoje stavove, pa nećete ni imati takvih dilema.

Ljubomora i posesivnosti

Ako ste ljubomorni na pažnju koju drugi posvećuju vašem partneru, ne želite ga dijelite ni s kim, čak ni u prijateljskom smislu, to može “doći glave” vašoj vezi. Posesivni partneri, u stvari su nesigurni, nemaju povjerenje u drugu osobu, ali ni u sebe. Da bi se ovaj problem riješio, potrebno je vrijeme, otvoren razgovor između partnera, poštovanje, ljubav.

GUBITAK ŽELJE ZA VOĐENJEM LJUBAVI

Nedostatak želje za vođenjem ljubavi sastavni je dio svake veze. Ako radite na drugim aspektima odnosa, problem ćete premostiti zajedničkim razgovorom iz kojeg će se, pak, roditi ideje o buđenju strasti. Ako ste s nekim samo zbog seksa, vjerojatno ćete prekinuti vezu istog trenutka kada ponestane strasti u krevetu.

FINANCIJSKA SITUACIJA

Nedostatak posla i novca izaziva frustriranost, a ona potiče depresiju ili agresiju ovisno o tipu osobe, a sve zajedno dovodi do učestalih svađa i problema između partnera. Ovaj problem ne može se riješiti preko noći, a zahtjeva spremnost oba partnera na iskren razgovor, odricanja i strpljenje.

MANJAK POŠTOVANJA I PODRŠKE

Ovo je tihi ubojica veza, koji se u početku teško prepoznaje, ali kako vrijeme prolazi, dolazi sve više do izražaja. Zato nije čudno što mnogi parovi poslije sub, 10 ili više godina zajedničkog života, jednoga dana shvate da u stvari ne poznaju svoju bolju polovicu. Partner koji ne cijeni vaša postignuća, želje i ambicije vjerojatno ne cijeni ni vas, pa ako pomišljate na raskid, učinite to što prije.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.