Šta ne smijete propustiti ako ove zime dođete na Zlatibor?

Autor Datum 28/01/2017

Kao što je glavna asocijacija na leto more, tako je glavna asocijacija na zimu – planina! Iako mnogi radije biraju da putuju leti, ukoliko svakako volite da putujete i u svakom putovanju vidite novu avanturu, zašto ne biste i usred zime spakovali kofere i pobegli negde? Jer, svako godišnje doba ima svoje čari i načine na koje je najbolje iskusiti ga, a upravo zima u kombinaciji sa planinom daje nezaboravno iskustvo koje morate doživeti!

Zašto Zlatibor?

Dakle, to je to. Ove zime idete na planinu. Ali, koju? Ukoliko želite da vam zimovanje pre svega bude odmor, verovatno ćete želeti planinu koja je mirnija, ali koja i dalje nudi sve tipične zimske čarolije. U tom slučaju je za vas idealan Zlatibor. Velika, ali ne toliko velika, popularna, ali ne toliko popularna, ova planina predstavlja savršeni balans svega što tražite – prelepa priroda, opuštajuća atmosfera, zimske aktivnosti, bez toliko ljudi… Ovi epiteti će vas sigurno podstaći da krenete put zapadne Srbije što pre! Odmor na Zlatiboru je odmor u punom smislu te reči, a za to se neće pobrinuti samo priroda, već i fantastični apartmani u kojima ćete biti smešteni. Budite sigurni da ćete na pravi način iskusiti sve čari zime na planini!

Šta ne smete propustiti?

Prvo i najvažnije – dođite na Zlatibor kada ima snega. Naravno da će on biti lep i bez belog pokrivača, ali planina nije planina ako zimi nema snega. Sneg garantuje sjajnu zabavu jer uključuje i sankanje i grudvanje i pravljenje Sneška Belića i još mnogo toga – prave dečije radosti! Koliko god godina da imate, makar jedan ceo dan morate provesti na snegu, a već uveče, kada se vratite u apartman, videćete da ćete se osećati kao novi! I naravno, ako vas ne privlače aktivnosti koje obožavaju mališani, vi se oprobajte u skijanju!

Kada pravite pauzu od snežnih sportova, obavezno posetite neki od lokanih pabova ili restorana i zagrejte se uz omiljenu kafu, dok će vas uveče skoro svuda čekati kuvano vino. Noći su na planini ipak jako hladne i valjalo bi pronaći uspešan, ali i ukusan način da se zagrejete! Neki od pabova imaju organizovane i večernje svirke, te vam sigurno neće biti dosadno. Za sam doček Nove godine, ako možda planirate da je dočekate na Zlatiboru, svake godine se održava veliki koncert poznatih zvezda pa ćete putovanjem na Zlatibor u tom periodu dobiti 2 u 1 – mesto za zimovanje i odmor i mesto za doček Nove godine.

Zlatibor poseduje toliko stvari koje bi trebalo obići. Recimo, prelepo jezero ili šumu koja je, naročito kada padne sneg, prosto veličanstvena! I znate kako se kaže – kada želite da upoznate neko mesto, najbolje je da posetite njegovu pijacu. A zlatiborska pijaca je nešto poput raja! Zlatiborski specijaliteti poput mesnih prerađevina i mlačnih proizvoda u kombinaciji sa komplet lepinjom daju užitak za sva čula, a kao uspomenu sa prelepog zimskog putovanja možete poneti i neki od drvenih suvnira.

S obzirom na svakodnevni, užurbani način života pun stresa i obaveza, put na planinu će vam jako prijati i sigurno će vas preporoditi! Zato, zakažite svoje karte, rezervišite svoj apartman na Zlatiboru i zimovanje iz snova može da počne!

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.