Šta trebamo znati o njegi lica tokom ljeta?

Toplina, sunce, so, znoj, klima uređaji i mnogi drugi faktori napadaju našu kožu lica u ljeto, tako da naša pažnje mora biti veća.

Ključna riječ je, naravno hidratacija koja je neophodna. Ona će osigurati mekocu i potrebnu čvrstinu.

Hidratacija zapravo omogucava da naša koža održi mladenački izgled i sprečava pojavu malih (ili dubokih) bora. U tu svrhu, potrebno je primijeniti kremu koja ima visok faktor zaštite od sunca, koja ce također spriječiti pojavu tamnih mrlja. Još jedan ključni korak je čišćenje: posebno poslije kupanja u slanoj, morskoj vodi neophodno je kožu nahraniti i očistiti so s vašeg lica mlijekom za čišćenje.

Briga o našem licu, međutim, mora biti učinjeno i iznutra: izbjegavajte masnu hranu i birajte svježe voce i povrce, ali, iznad svega, uzimajte veće količine tekućine, najmanje dvije litre vode dnevno da bi vaša koža sijala i bila hidratizirana. Tijekom ljeta izbjegavajte tekuće pudere koji sadrže ulje i pustite kožu da diše koliko je to moguce.

Prateci ove jednostavne savjete lice neće biti izloženo lošim utjecajima ljetne sezone, a vi se opustite i uživajte u zasluženom odmoru!
Izvor:Grazia