Šta trebate uraditi odmah nakon vježbanja?

Ono što ćete učiniti nakon vježbanja jednako je bitno kao i zagrijavanje. Saznajte kako izbjeći upalu mišića, vrtoglavicu ili dehidraciju.
sta uraditi nakon vjezbanja

1. Istegnite se

Upravo ste potrošili pola sata ili sat vremena naporno vježbajući – sada bi trebalo da posvetite bar pet minuta svojim umornim mišićima. Fokusirajte se na razgibavanje od glave do pete, a posebno na tetive, kvadricepse i gluteuse jer su oni najaktivniji tijekom vježbanja. Ne zaboravite ni na trbušnjake!

2. Napunite se energijom

Drugim riječima: pojedite nešto. Upravo je hrana ono što vam omogućuje da idete dalje i postići maksimum. Zahvaljujući njoj, organizam se oporavlja i obnavlja. Najbolje je napraviti miks ugljikohidrata, proteina i masti. Ako niste raspoloženi da prezalogajite nešto, popijte energetski napitak ili čokoladno mlijeko.

3. Hidratacija

Intenzivan trening obično znači dosta izgubljene tekućine putem znojenja. Iako neprestano unosite vodu tijekom vježbanja, može se dogoditi da unesena količina nije dovoljna. Pobrinite se da sadrži dovoljno elektrolita jer preko znoja gubite i soli. Što to znači? Osjećat ćete se bolje ukoliko nakon vježbe popijete sok od rajčice, jogurt ili pojedete malo zelenila.
Izvor:superzena