Šta vaš podznak govori o vama?

Podznak ili ascendent je početak prve kuće natalne karte, prema njemu se sve drugo određuje. Nije točno da prevladavaju poslije naše 30. godine, a ako ne znate točno vrijeme rođenja, ne može se precizno odrediti.
podznak u horoskopu

Ovan

Ako ste u podznaku Ovan, aktivni ste, imate dosta energije. Svojeglavi ste, a mnogi Vas doživljavaju i kao sebičnu ili samoživi osobu. Dobro znate što hoćete i kako svoj cilj ostvarite. Ambiciozni ste. Možete imati probleme u partnerskim odnosima jer ne želite pravite kompromis. Potreban Vam je partner koji “prvi popušta”. Što se zdravlja tiče, mogući problemi s krvnim tlakom, migrene.

Bik

Volite uživati. Bitna Vam je materijalna sigurnost. Uživate u hrani, ali i u kuhanju. Volite biti u vezi, imati partnera, i da u vezi sve bude u redu, da sve bude stabilno. To je osnova za Vaše dobro raspoloženje. Mnogi Vas pitaju za savjet u vezi s ljubavnim životom, jer znaju da ćete biti potpuno iskreni. Potreban Vam je partner koji je strastven. Mogući problemi s kilažom i štitnjačom.

Blizanci

Pričljivi ste. Iskreni ste, mada Vas mnogi doživljavaju kao osobu sklonu laganju, “muljanju”. To je zato što ne govorite drugima ono što znate da žele čuti, već kako stvarno jeste. Volite da se viđate s prijateljima, telefonirati, dosta vremena provodite na internetu. Potreban Vam je partner koji će Vam uvijek pružati slobodu. Mogući problemi sa zdravljem su uglavnom na nervnoj bazi. Infekcije, alergije, problemi s disanjem.

Rak

Osjetljivi ste na tuđu patnju, uvijek ste tu za druge. Obitelj Vam je na prvom mjestu. Volite biti kod kuće, s drugim ljudima. Bitno Vam je da kuća u kojoj živite sređena, udobna, jer to je Vaše sigurno skrovište. Potreban Vam je partner na koga se možete osloniti uvijek. Mogući problemi s reproduktivnim organima i limfnim čvorovima. Skloni ste nervozi.

Lav

Ponosni i ponekad nedodirljivi. Bar takav dojam odajete. Jako ste ambiziozno i posao Vam je mnogo bitan. Novac je za Vas na vrhu liste najbitnih stvari u životu. Status, djeca, pa novac. Ukoliko ste muškarac, lakše ćete se izboriti za svoje mjesto u svijetu, ali ukoliko ste žena, onda gledajte da bar u partnerskim vezama ne ističete previše svoju snagu. Potreban Vam je partner koji je istovremeno i prijatelj, koji će Vam davati slobodu. Mogući problemi s tlakom, srcem, vidom.

Djevica

Perfekcionista ste. Jako Vam je bitno da sve bude na svom mjestu. Kuća mora blista. Primarno Vam je zdravlje. Skloni ste nervozi, a “lijek” je da prihvatite činjenicu da ništa ne može biti savršeno, pa ni Vi. Potreban Vam je partner koji će Vam pomoći da se opustite i da uživate u životu. Mogući problemi s probavom.

Vaga

Vama je uvijek bitan sklad. Uvijek ste tu za druge, a ne znate kako da budete sami sa sobom. Mnoštvo prijatelja, rodbine i drugih ljudi je uvijek tu oko Vas. Ne volite biti sami. Partnerstvo svake vrste je uspješno. Jako Vam je bitno da je Vaš partner stabilan i da u Vama budi pozitivnu energiju i individualnost, da se oslobodite i osamostalite. Mogući su problemi s kožom.

Škorpion

Stalno ste u akciji, stalno nešto radite. Ne možete sjediti mirno. Strestvena ste osoba, svemu prilazite srcem. Ponekad može biti teško drugima s Vama jer možete lako ih povrijedite, prije svega kritikom. Ako Vam je dosadno, bavite se sportom, ne tražite probleme tamo gdje ih nema. Novac Vam je jako bitan, ali i seks. Vaš partner mora biti stabilan, dobar oslonac. Mogući problemi s urinarnim traktom ili s reproduktivnim organima.

Strijelac

Uvijek ste veseli i dobro raspoloženi, spremni razumijete druge. Tolerantni ste, ponekad i previše. Bitno Vam je da što više putujete, da se usavršavate. Jako je važno da se bavite sportom jer imate višak energije. Društveni ste. Potreban Vam je partner koji je veseo, pozitivan i pričljiv. Bitno je da u vezi zadržati svoju slobodu. Mogući problemi s jetrom.

Jarac

Tvrdoglavi ste, uporni, ambiciozni. Karijerista. Držite do sebe i smatrate da je iskustvo najbolji učitelj. Ne žurite nigdje, smatrate da sve dolazi u svoje vrijeme. Dobar ste prijatelj i partner jer se svatko na Vas može osloniti. Jako ste staložena i stabilna osoba. Partner treba da Vas nauči biti malo topliji prema drugima, a ne tako nepovjerljivi. Mogući problemi s kralježnicom, zubima.

Vodenjak

Volite da se družite. Uvijek Vam bitno mišljenje drugih ljudi. Stalno ste u pokretu i sa Vama nikada nije dosadno. Volite da širite kontakte i upoznavati nove ljude. Morate napraviti mjesto za partnera, a ne da uvijek bude u drugom planu. Potreban Vam je partner koji razumije Vašu potrebu za druženjem. Mogući su problemi s venama, ali i nervoza.

Ribe

Nitko ne zna što točno mislite, imate neki svoj svijet. Ne želite se uklapate u društvo, u ustaljeni ritam života. Dugo ste noću budni. Volite gledati filmove i glazba Vam je vrlo bitna. Potreban Vam je partner koji je racionalan i stabilan, koji daje dobre savetei vodi Vas kroz život. Mogući problemi s probavom, spavanjem, stopalima. Nizak tlak.
Izvor:mondo