Staromodna pravila bez kojih veza može opstati

Koliko ljudi, toliko ćudi. U kontekstu vjenčanja i života u dvoje, to bi značilo da “pravila” za sreću ne postoje, već da se svaki par pridržava svojih “pravila” koja doprinose skladnije zajedničkom životu.
staromodna-pravila-bez-kojih-veza-moze-opstati
U nastavku slijedi nekoliko staromodnih “pravila”, kojih ne moramo slijepo da se pridržavamo da bi nam veza uspjela, prenosi womanitely.com.

1. Spavanje u istom krevetu

Danas je veliki broj parova kojima više prija da spavaju u odvojenim krevetima, i to iz više razloga. Ukoliko ste jedan od njih, to ne treba da vas zabrinjava, jer ne predstavlja znak da s vašim brakom ili vezom nešto nije u redu.

2. Svađe vode ka razvodu

Glavna stvar je obostrana želja za očuvanjem braka. Svađe i rasprave su sastavni dio života u dvoje i zdrava pojava, a postoje razni načini da se problemi prevladati. Razvod nije nužna stvar.

3. Zajedničko ljetovanje

Ponekad razdvojenost i samostalna putovanja mogu ojačati vašu vezu. Potpuno je prirodno da ponekad imate par dana samo za sebe i svoje prijateljice, a isto vrijedi i za muškarca. Dokle god imate povjerenja jedno u drugo, ovakva vrsta opuštanja je poželjna.

4. Isti hobiji

Ukoliko ste u vezi ili braku, to ne znači da morate imati iste hobije. Sasvim je normalno da muškarac i žena imaju različite želje i načine za opuštanje. Bitno je da možete pričati o svojim hobijima s partnerom, i dijeliti iskustva i mišljenja. Ne forsirajte jedno drugo da po svaku cijenu radite iste stvari, može vas skupo koštati.

5. Ne ležite ljuti u krevet

Borba s negativnim emocijama nije nimalo laka stvar, pogotovo ne navečer. Nikako nije trenutak da pred spavanje raspravljate o problemima.

6. Zakletva na iskrenost

Biti u potpunosti iskren, nije nimalo laka stvar, ali to ne znači da treba da lažete. Možda vam se ne svidi svaki put njegova frizura ili što je obukao, ali ne morate to svaki put da mu saspete u oči. U redu je da ponekad nešto prešutite, s tim što to ne treba prakticirati kada su u pitanju krupne stvari.

7. Težnja da uvijek mora biti uzbudljivo

U redu je nekad isprobati nove stvari u vezi, ali ne treba to raditi svakodnevno. Potrebno je i vrijeme da bismo se prilagodili na promjene, koje često sa sobom nose i stres. Dakle, osvežavajte brak ili vezu ali s dozom umjerenosti.

8. Gotovo je kad iskre nestanu

Svaka veza počinje s leptirićima u trbuhu, ali ne treba se plašiti trenutaka kada oni jednostavno jenjavaju. Samo treba okrenuti novu stranicu u vašoj vezi.

9. Izbjegavanje prijatelja suprotnog spola

Sasvim je u redu imati prijatelje suprotnog spola, i to nije znak da vi tražite novu romansu.
Izvor:lisa

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.