Što će vam se dogoditi ako ne skinete šminku prije spavanja?

Strašno vam se spava i nemate snage da skinete šminku. Sebi kažete: “Nema veze, skinut ću je ujutro”. Ima veze – na taj način oštećujete svoju kožu.
sta-vam-se-moze-dogoditi-ako-neskinete-sminku-prije-spavanja
“Što duže i češće spavate našminkani, to više štetite svojoj koži“, kaže profesor dermatologije sa klinike “Mount Sinai” u Njujorku, Janet Graf.

Naša koža, kao i ostatak tijela, ima određeni cirkadijurni ritam. Noć je za kožu najvažnija, jer je to vrijeme kada se ona obnavlja, dok šminka na koži tijekom noći onemogućava taj proces i oštećuje kožu”. Doktor Graf naglašava da što češće pravite ovu grešku “lijenih djevojaka“, kako je ona naziva, to više štetite svojoj koži, ali negativne učinke ostavlja i to što ponekad prespavate našminkani.

Puder

Puder potencijalno može oštetiti vašu kožu, ovisno od načina kako ga nosite. “Ukoliko puder stavite ujutro i nosite ga tijekom cijelog dana, a zatim ga navečer ne skinete, to je vrlo opasno jer se sva prljavština i zagađivači sakupljeni tijekom dana zadržavaju na vašoj koži”.

Maskara

Neke djevojke maskaru ne skidaju navečer jer tvrde da im trepavice tako ljepše izgledaju ujutro, a druge jer ih ponekad mrzi da to urade. “Čestice maskare iritiraju oči tijekom noći, pa lako može doći do infekcije i eventualnog razvoja konjuktivitisa”, naglašava dr Graf.

Također, ako ne skidate maskaru prije spavanja, znajte da će vam trepavice postati krhki i lako će se lomiti, opadati i prorijediti. To što znate koliko je loše spavati sa šminkom na licu, ne znači i da vas nikada neće mrziti da to učiniti. Zato, djevojke, najbolje je da proizvode za skidanje šminke držite negdje pored kreveta, kako bi vam bili pri ruci.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.