Za što sve možete iskoristiti sodu bikarbonu, krompir i limun

Autor Datum 15/02/2018

Savjeti za ljepotu iz kućne radinosti uvijek su zabavni, a mi smo se odlučili da vam otkrijemo nekoliko novih.

Morska sol

Nekoliko žličica morske soli biće odlične za piling kože. Stavite je na željeno područje, a zatim lagano istrljajte. Isperite so hladnom vodom i nanesite kremu za tijelo. Koža će biti momentalno glatka. Izbjegavajte područje oko očiju.

Krompir

Tamni podočnjaci? I mi ih mrzimo! Izrežite sirovi krumpir na nekoliko tankih komada, koje ćete staviti na područje oko očiju i ostaviti ih da djeluju 15-20 minuta. To ponovite nekoliko puta tjedno. Nakon toga nanesite kremu za područje oko očiju.

Limun

Žuti nokti nikako nisu poželjni na rukama, a mrlje možete lako ukloniti pomoću limunovog soka u koji ćete umočiti nokte na pet do 10 minuta. Isti učinak će imati i pasta za zube, koju ćete utrljati pomoću četkice za zube.

Jagode

Mnoge djevojke se bore s aknama, a nekoliko zgnječenih jagoda na mjestima gdje su se pojavile akne (lice, prsa, leđa), koje ćete ostaviti da djeluju nekoliko minuta, pomoći će vam da ih se riješite. Jagode sadrže salicilnu kiselinu, koja pomaže kod ubijanja bakterija koje stvaraju akne.

Soda bikarbona

Nema ništa gore od suhe, beživotne i oštećene kose. Osim maslinovog ulja, koje provereno vraća kosi sjaj, postoji još jedan trik. Pomiješajte malo sode bikarbone u šampon. Rezultati bi trebali se videt već poslije prvog pranja.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.