Stvari koje morate imati u torbi tokom vrelih ljetnih dana

Autor Datum 28/07/2018

Svi znamo da žene inače nose mnogo stvari sa sobom svaki dan. U trendu su prije nekih pet godina bile ogromne torbe koje su popularno zvane „tote“ torbe. Sve žene su mislile da moraju svaki dan sa sobom da ponesu 80% stvari iz kuće da bi preživjele dugi radni dan. Šala na stranu, ali priznajte da u ovoj šali ima i malo istine. Moja majka i dan danas nosi veliku torbu gdje god da krene, ne želim da pričam o težini stvari koje nosi svaki dan. Ja sam uvijek bila sušta suprotnost. Za mene je torba dodatak outfitu,stvar koja podiže jednostavni crno bijeli outfit sa dodatkom sive. Naravno torbe jesu praktične, ali da li baš svaki dan morate da nosite veliku torbu? Posljednje dvije godine male, sada već mini torbe su se vratile u modu na velika vrata. Sada je gotovo nemoguće naći one velike „tote“ torbe o kojima sam govorila. Da bi uspjele preživjeti dan sa minimalnom količinom stvari trebate imati nekoliko ključnih stvari koje su apsolutni must have, a danas ćemo pričati o njima. U nastavku teksta vam donosim stvari koje su po mom mišljenju apsolutni must have za svaku torbu bez obzira da li je ona velika ili mala!

Vlažne i suhe maramice

Naravno, ovo već svi znaju, ama baš svi. Nikad ne znate šta se može desiti, kada vam može zatrebati maramica. Naravno jednostavno ih je kupiti i vrlo su jeftine, ali imati ih u torbi je nešto drugačije. Bez obzira gdje idem, kolika mi je torba ja ove dvije vrste maramica moram imati sa sobom. Što se tiče vlažnih maramica preporučujem da uzmete anti bakrerijske jer nećete uvijek biti u prilici da operete ruke, a iskreno anti bakrerijski gelovi ostanu na rakuma, a samim tim i sve nečistoće.

Sprej za lice

Većina će reći, a zašto mi treba sprej za lice u torbi? Da treba vam, zašto? Jednostavno lice se tokom ljetnih dana ubrzano suši i potrebna mu je hidratacija. Sprejevi za lice osim što daju svježinu i nevjerovatan psjećaj oni i daju potrebnu hidrataciju koži. Ukoliko nosite makeup i tokom ljetnih dana, onda znate da on neće izgledati tako idealno nakon pola završenog dana, jer makeup i vrućine baš ne idu zajedno. Sprej za lice osmi što će vas osvježiti, obnovit će vaš makeup, učiniti ga svježijim i povratiti mu onaj sjaj koji je imao na početku dana kada ste ga tek stavili!

Mala krema za ruke

Ovo je kao i maramice, apsolutno nezaobilazno. Ne morate strikto imati kremu za ruke, može to biti bilo koja krema koja ima višenamjensku upotrebu. Osim što je možete koristiti za ruke kada su suhe (vjerujte niko se ne želi rukovati sa suhim rukama, niti je profesionalno niti ugodno iskustvo), možete je koristiti i za usne kada su suhe, ili ukoliko dođe do izražene suhoće na licu. Kao što već rekoh višenamjenska upotreba je vrlo važna, a krema je definitivno to.

Žvake ili bombone za osvježavanje daha

Da li ste ikada prali zube u toku radnog dana? Vjerovatno većina žena nije, ja jesam, ali nije baš prikladno i nije da svi imamo privatni wc na poslu. Ovo samo sebe objašnjava, svjež dah je apsolutno must, bez obzira gdje ste i šta radite. Dobra stvar je što sada možete kupiti i mini vodice za ispiranje usta, koje ne samo da zauzimaju malo prostora u torbi, ali su vrlo korisne posebno nakon ručka. Iako još uvijek preferiram žvake i ovo može dobro doći posebno kada putujete.

Tablete protiv bolova

Ne ovo nije čudno, jednostavno nikada ne znate kada vas može zaboliti glava, a u tom trenutko ne možete podnositi bol. Naravno tablete protiv bolova su učestala pojava, ali kada vam treba niko ih nema. Nije mi se jednom desilo da u toku onih dana stomak krene da boli da počinjem da ludim, a niko ama baš niko nema neku tabletu protiv bolova. Tada sam naučila da se jednostavno moraš osloniti sam na sebe, jer ljudi i nisu od velike pomoći iskreno. Zato u onaj mali džepić u torbi stavite barem jednu tabletu protiv bolova ili pracetamol, nikada ne znate kada vam može zatrebati ili kome možete olakšati dan.
Azra

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.