Stvari koje radite pogrešno kada fenirate kosu

Autor Datum 26/06/2018

Ništa ljepše nego kad se isfenirate kod frizera, to vam čak može znatno uljepšati dan, ili noćni izlazak za koji se spremate. Ali zašto nije isto tako kada se fenirate kod kuće? Ne brinite, nije nemoguće! Evo nekoliko trikova možete probati da bi dobili taj efekt iz frizerskog salona.

1. Fenira previše mokru kosu

Kada operete kosu potrebno je da je dobro procijedite suhim ručnikom. Kada to učiniti, preparati koje koristite će moći u potpunosti da obave svoje.

2. Koristite previše preparata

Više nije uvijek i bolje. Kvalitetni proizvodi ne bi trebale koristiti u velikim količinama. Ako pretjerate kosa će vam se brže mastiti, još ako su u pitanju neki jaki preparati kosa može početi propada. Koristite ruke, nemojte stavljati ništa izravno na glavu, ovako ćete imati potpunu kontrolu nad tim koliko i čega stavljate i da li djeluje.

3. Ne koristite češalj

Ako imate dugu ili kovrčavu kosu, četka možda ne prođe svuda, što znači da ćete biti u situaciji da vučete i čupate i izgubiti više kose nego što pokušavate sredite. Dok vam je kosa mokra očešljajte je češljem, a četkom se poslije fenirajte.

4. Fenira sve od jednom

Nikako ne bi trebalo sušiti svu kosu odjednom. Ovisno od toga kako ste zamislili da vaša frizura izgleda, podijelite kosu na manje dijelove, i fenirajte tako dio po dio.

5. Zaboravljate završnicu

Pošto osušite i isfenirate svaki dio, pustite sve, počešljajte se, pa prođite fenom još jednom sve zajedno. Pošto ovaj korak uslijedi frizura će vam djelovati mnogo ljepše i prirodnije, a dijelovi koje ste fenirali odvojeno će se stopiti.

6. Pretjerujete sa preparatima nakon sušenja

Ovisno od toga kakav efekt želite, dovoljno je samo malo laka za kosu, ili voska za učvršćivanje. Ako pretjerate, možete upropasitit čitav trud.

7. Ne nanosite preparate ravnomjerno

Kada nanesete preparat odozgo, okrenite kosu češljem ili četkom na drugu stranu pa ponovite korištenje proizvoda jednako i sa druge strane.

8. Griješite u redoslijedu

Prvo sušite dijelove koji su ispod, pa ostale koji padaju preko njih. Tako ćete ljepše uklopiti sve dijelove, i frizura će se stvarati skoro pa sama. Znate da kada vas frizer fenira, da uvijek kreće od dna. Ne zato što je njemu ili njoj tako lakše, nego da bi vaša kosa izgledala ljepše.

9. Ne koristitie nastavke za fen

Sušite kosu fenom sa difuzerom, jer ovaj dodatak usmjerava toplinu pravilno i sprečava da izvor topline previše priđe vašoj kosi i oštetiti je.
Izvor:Cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.