Stvari koje trebate znati o celulitu

Autor Datum 20/03/2018

Većina njih troši silne novce na tretmane bez rezultata i beskorisne proizvode. To je zato što celulit nije problem debljine, već je kožni problem. Nema nikakve veze s tim koliko kila imate i koliko kila ste izgubili – objašnjavaju dermatolozi.

Problem leži u činjenici da žene ne razumiju što je celulit i samim tim ne znaju kako da ga tretiraju. Do krajnjih granica se troše na gubljenje kilograma i tretmane, a sve uzalud. Naziv ‘celulit’ su u uvele Europljanke u drugoj polovici šezdesetih godina kako bi opisale rupice na koži na kritičnim mjestima.

Zapravo, ne postoji konkretna razlika između celulita i sala. Masažeri za celulit i kreme su stvoreni rastvoriti ovu pojavu. Celulit nastaje zbog atrofije mišića, a to se javlja kada mišići postanu slabi, nedefinirani i odvojeni od kože. Dobra stvar je što postoji način da se riješite mišićne atrofije i ukloniti celulit.

Ovo je pet stvari koje trebate znati o celulitu:

1. Ne možete se riješiti celulita samo pomoću krema. Rupice koje stvara celulit su zapravo rezultat problema koji se krije ispod površine kože. Zato kreme ne mogu same riješiti ovaj problem. Neophodne su i vježbe.

2. Kozmetički tretmani donose rezultate, ali mogu biti opasni. Tretmani po kozmetičkim salonima možda donose rezultate, ali može doći do ozljede.

3. Celulit nije genetska pojava, možete ga se otarasiti. Bez obzira na to što vam je rečeno, celulit nije nešto što ste naslijedili od roditelja.

4. Možete se otarasiti celulita bez obzira na to koliko godina imate. Celulit je vezan za vaše mišiće i bez obzira na to koliko godina imate, možete ga se otarasiti. Samo vježbama na ciljanim dijelovima tijela pomoći će vam da ga se riješite. To nisu teške vježbe i mogu ih raditi sve žene, bez obzira na fizičku spremnost.

5. Jedini način da se riješite celulita su specijalne ciljane vježbe. Pokreti su jedinstveni i potiču mišiće. Rade na zategnutosti, toniraju i dovode u red mišićni dio tijela, čime se odstranjuju rupice ispod kože. Zato, pravac u najbližu teretanu da se raspitate o vježbama protiv celulita. Zapamtite, celulit nema nikakve veze s gubljenjem kilograma. Čak i najmršavije žene mogu ga imaju.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.