Stvari o mršavljenju koje trebate znati

Kada je riječ o mršavljenju, svi se uglavnom fokusiramo na izgled, vitko tijelo, stjecanje samopouzdanja i popravljanje zdravlja. Ushićeni idemo ka cilju da nam vaga pokaže što manju brojku i nitko nije sretniji od nas kada se to i ostvari.

Međutim, postoji nekoliko stvari koje skoro obavezno dolaze uz gubitak kilograma, a koje se nitko, iz različitih razloga, ne usuđuje govoriti.

1. Percepcija vašeg tijela neće se promijeniti preko noći

Radikalna transformacija bi trebala pružiti odličan osjećaj, ali što ako se to ne desi? Gubljenje kilograma je zapravo lakši dio, potrebno je kasnije prihvatiti samog sebe kao takvog i voditi bitku održavanja idealne težine.

2. Može se pojaviti višak kože

Ovo je tipična pojava uslijed gubljenja velikog broja kilograma. Dok ste bili puniji, koža se razvukla zajedno s vašim masnim naslagama, ali kada se salo skine, koža ostaje onolika kolika je bila, postaje opuštena i visi. Na žalost, ne postoji ništa što može spriječiti nastajanje viška kože, osim da se nikada ne debljate. Ukoliko je višak mali, možda se može regulirati posebnim vježbama i tretmanima, ali za drastične slučajeve jedino rješenje je estetska korekcija.

3. Neizbježna promjene

Kada promijenite navike, mijenja vam se i život, pa tako i neke veze. Ako ste prešli na zdravu prehranu, sigurno ćete željeti prestati gledati tu seriju u kojoj ste uživali zajedno s prijateljicom i gomilom grickalica. Također, ako ste počeli svakodnevno pripremati samo povrće, vaš partner može pomisliti da mu tajno sugerirate da i on treba napraviti radikalnu promjenu, kao i da niste zadovoljni njegovim izgledom. Popričajte s bliskim ljudima, objasnite da nije problem u njima, već je za vas najbolje da iskorijenite određene navike.

4. Nova garderoba prilično košta

Kako se približavate željenom broju na vagi, primijetit ćete da imate sve manje stvari koje možete obući. Ostaće vam nekoliko majica, koje će sada moći vrše posao spavaćice, ali traperice, košulje, hlače, suknje i majice bez elastina morat zamijeniti novim. Ako ne želite negdje usput ostanete bez njih. Možda je najbolje rješenje da prvo kupite jedne traperice i majicu koje će vam služiti kao motivacija, pa ćete i kada smršavite imati što obući, a da vam kućni budžet ne bi praktično nestao, kupujte svakog mjeseca po jedan komad odjeće koji vam je sada taman.
Izvor:Kurir

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.