Stvorite naviku da vježbate

Jeste li se ikada zapitali zašto vam ne polazi za rukom da vježbate? Odgovor je sasvim jednostavan – niste stvorili naviku. Baš kao što imate svoje jutarnje rituale dok se spremate za posao, isto tako vam i vježbanje može postati navika. Pola sata dnevno sasvim je dovoljno, a ne košta ništa.
zena vjezbanje doma

Počnite polako

Čak i nešto sasvim jednostavno poput lagana šetnja može potaknuti vaš um na navikavanje na radnju i stvaranje navike. Najbitnije je da napravite taj prvi korak, koji će voditi ka drugom, pa trećem … Dajte si bar 30 dana za prilagodbu promjenama koje ste unijeli u svoj život.

Odredite vrijeme za vježbanje i držite se toga

Odredite vrijeme u toku dana koje će biti rezervirano samo za vježbanje i koje neće okupirati ništa drugo. Ako svakog dana budete vježbali u isto vrijeme, znatno lakše ćete stvoriti rutinu.

Neka vam zdravlje bude prioritet

Pokazalo se da ljudi koji se bave tjelovježbom donose znatno bolje odluke u životu, a zahvaljujući kratkoj šetnji veće su šanse da ćemo se opredijeliti za zdrav obrok.

Ne pretjerujte

Pretjerano vježbanje može dovesti do kronične iscrpljenosti i neuspjeha u održavanju rutine. Navike bi trebalo upražnjavati bez mnogo pripreme i razmišljanja o onome što radimo. Dobra kondicija i odlično zdravlje ne dolaze preko noći – u pitanju je veza između duha i tijela koju bi trebalo njegovati do kraja života.
Izvor:b92