Super saveti da sakrijete kilograme i izgledate mršavije

Autor Datum 18/05/2018

S obzirom na to da je došlo lepo vreme i da smo sa sebe skinuli zimsku garderobu, mnogi od nas su u panici, jer su kilogrami koji su se nakupili preko zime sada još vidljiviji. I dok neki traže magičnu dijetu za mršavljenje preko noći, neki se odlučuju za duži, ali zdraviji put do idealne linije. Zdrava ishrana i fizička aktivnost su najbolji način za mršavljenje i oslobađanje od celulita. Dok ne dođe momenat da kada stanete na vagu budete zadovoljni, pribegnite trikovima za postizanje vitkog izgleda.

Ispravite kičmu

Kada hodate povijeni unapred, izgledate niže, a stomak deluje veći. Ako ste navikli na takav stav, pokušajte tu naviku da iskorenite tako što ćete sebe opominjati da hodate uspravno. Da popravite držanje prilikom hoda, mogu pomoći i vežbe koje će doprineti da stomačni i leđni mišići očvrsnu i tako se trajno ispravite. Pravilnim držanjem stvorićete iluziju da imate par kilograma manje, a vaša kičma će vam biti zahvalna.

Nosite štikle

Ako do sada niste nosili štikle, pravo je vreme da počnete. Ne moraju biti previsoke, jer i nekoliko centimetara će izdužiti vašu figuru. Štikle vas nagone ujedno i da popravite držanje, tako da sve zajedno daje odličan vizuelni efekat.

Šminka i frizura

Kada je šminkanje u pitanju, postoje mnogi trikovi kako da postignete da vam lice izgleda mršavije. Danas je lako doći do informacija o tome zahvaljujući internetu. Pogledajte video klipove u kojima ćete naći potrebna uputstva.

Osim šminke, odgovarajuća frizura će dodatno suziti vaše lice. Trebalo bi da znate da je duga kosa bolje rešenje od kratke, a ako ste ljubiteljka šiški, onda neka budu opuštene, kraće na sredini, a duže na slepoočnicama. Bilo da volite rep ili punđu uvek je dobro da ostavite nekoliko pramenova da padaju oko lica.

Nakit

Odabirom dobrog i efektnog nakita ćete skrenuti fokus sa širokog struka. Ako se odlučite za upadljive ogrlice i duge minđuše u kombinaciji sa šminkom i frizurom koja sužava lice, svako će skrenuti pogled na gornji deo tela, te će kritična područja ostati u drugom planu.

Odgovarajuća garderoba

Opšta je zabluda da noseći garderobu nekoliko brojeva veću prikrivate svoja nesavršenstva. Upravo obrnuto, potrebno je da nosite one veličine koje vam odgovaraju. Prevelika garderoba dodaće još koji kilogram i učiniće vas „bezobličnim“. Treba naći balans i istaći ono što smatrate lepim, a sakriti mane.

Neka od opštih pravila su da je odeća tamnijih boja dobar izbor za krupnije osobe, a od dezena najbolje izabrati vertikalne pruge. Da bi ruke izgledale mršavije i duže, rešenje su rukavi tri četvrtine dužine. Isprobajte razne varijante i odaberite pravac koji vam najviše odgovara.

Radite na sebi

Uz pomoć trikova možete postići efekat vitkosti, ali pored toga važno je i kako se osećate. Energija koju nosite u sebi je podjednako važna, kao i ono što imate na sebi. Odeća će doprineti da izgledate dobro i samouvereno, ali ne smete zanemariti ni svoju unutrašnjost, potrebno je da radite na sebi i da se usavršavte bez obzira na to koliko kilograma imate.

Naravno, pored svih ovih trikova, potrudite se i da paralelno polako gubite kilograme i pridržavate sa pravila o zdravoj ishrani. Budite aktivni, radite na sebi i spolja i iznutra.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.