Sušači za ruke – funkcionalnost ili nepotreban trošak?

Prilikom uređenja toaleta u javnom prostoru ili u okviru firme, pre ili kasnije na red će doći nedoumica u čijem centru se nalaze sušači za ruke. Iako se neretko mogu čuti razlozi ZA i PROTIV ovog uređaja, ono na šta se uvek posebno obraća pažnja jeste njihova cena i kvalitet, kao i pitanje da li oni zaista predstavljaju higijenski izbor.

Za sve one koji se zanimaju ovakvim pitanjima, jer otvaraju restoran, kafić, firmu i slično, tu su i pouzdani odgovori.
susaci-za-ruke

Koliko su elektronski sušači za ruke funkcionalni i higijenski

Kada se govori o sušačima za ruke, uglavnom im se zamera nedovoljna funkcionalnost prilikom sušenja ruku. Važno je, međutim, napomenuti da to važi samo za izrazito stare modele, kojima je potrebno više vremena da osuše ruke.

Novije verzije koje imaju sušači za ruke mnogo su brže i efikasnije, te suše ruke u potpunosti do 10 sekundi. I neke starije varijante sada su osavremenjene te pružaju potpunu efikasnost u ovom pogledu.

Sem toga, elektronski sušači za ruke ujedno su i higijenski izbor, za razliku od peškira koji u toaletima veće frekvencije začas u potpunosti postanu mokri, te su pravi rasadnik bakterija. Nećete verovati, ali stručnjaci isto tvrde za papirne ubruse, koji se često zbog lošeg postavljanja u potpunosti iskvase, te cela rolna ostaje mokra.

Stoga od ove tri opcije higijenu potpuno mogu garantovati samo elektronski sušači za ruke.

Odnos kvaliteta i cene

Kada je u pitanju cena koju imaju sušači za ruke, često se postavlja pitanje o njenom odnosu sa kvalitetom.

Međutim, kada se uzme u obzir da ovaj uređaj, jednom kupljen, doživotno predstavlja vid uštede vremena i novca koje biste trošili na papirne ubruse i peškire, postaje jasno zašto dizajneri sve češće ističu da su sušači za ruke zapravo pravi vid uštede, posmatrano na duže staze.

Sve navedeno posebno važi ako Vaš izbor postanu savremeni sušači za ruke, koji suše ruke za desetak sekundi i imaju dugoročne garancije.

Da li se i kako sušači za ruke mogu estetski uklopiti u enterijer

Iako im se često spočitava funkcionalnost, elektronski sušači za ruke i pored svih svojih prednost imaju i tu nesreću da se smatraju nedovoljno pogodnim estetskim rešenjem za mnoge toalete. Enterijeristi se slažu da je potrebno malo više mašte i kreativnosti za njihovo uklapanje u prostor, ali istovremeno ne smatraju nemogućim njihovo povezivanje sa ostalim elementima.

Čak i kada se odučite za starije verzije kakve čine metalik sušači za ruke, njih veoma lako možete povezati sa ostatkom ambijenta uz pomoć metalik okvira za ogledalo i istih takvih svećnjaka.

Sa druge strane, tople enterijera toaleta u bojama drveta veoma lako mogu podržati elektronski sušači za ruke u bež varijanti, kakvi su često najmoderniji uređaji ovog tipa.

Isto važi i za moderne kontrastne enterijere, u okviru kojih možete birati belu ili crnu boju. Veoma lako sušači za ruke mogu se prilagoditi bilo kojoj boji pločica i samom stilu ambijenta uz pomoć nekoliko detalja, poput ramova za slike u istoj boji, svećnjaka, držača za sapun i ostalih sitnica u istoj nijansi, kako estetika ne bi trpela zbog funkcionalnosti.