Sve činjenice o celulitu

Ako mislite da ce vam skupocjeni tretmani pomoci da ga se oslobodite, varate se.

Dermatolog Howard Murad, autor knjige “Rješenje za celulit” kaže da žene ne razumiju što je to točno celulit te da on nije povezan s težinom i viškom kilograma. Naglašava da žene često zaboravljaju da je to problem kože, a ne debljine.

Termin celulit pojavio se šezdesetih godina u Europi kada su saloni počeli nude čarobna rješenja za kožu prepunu nabora.

Nažalost, sve skupocjene kremice i tretmani ne mogu pomoci da famozna narančina koža nestane.

Što bi trebali znati o celulitu i koje sve zablude postoje u borbi protiv njegovog gomilanja:

Losioni i kreme

Na tržištu postoji mnogo različitih proizvoda ove vrste, ali neki od njih čak mogu celulit učiniti još gorim. Rupice i nabor na površini rezultat su problema ispod površine na koži, i zato kreme nece učiniti ništa.

Tretmani u salonima

Razni aparati i kozmetika koja se koristi u salonima mogu ostaviti trajne posljedice. Prema nekim istraživanjima, neki od tih tretmana stvorili su ožiljke kojih se žene nikada nisu riješile pa su doživjele još vece razočaranje. Popularno pakiranje za tijelo također je beskorisno.

Nije genetika u pitanju

Bez obzira na to što neki smatraju da je celulit pojačan kod nekih žena jer su ga imale i druge žene u obitelji, genetika nema mnogo veze s njim. Ako vjerujete da ste zato osuđeni na celulit, samo cete se prije opustiti i spriječiti se poduzeti korake dok je još vrijeme.

Nema veze s godinama

Čim se celulit počne pojavljivati​​, potrebno je aktivirati mišice kako biste spriječili širenje. Zato nije bitno imate li 16 ili 36 godina buduci da se celulit može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi.

Jedini način da ga se riješite

Redovito vježbanje jedini je način da ga ublažite ako ga se vec ne možete riješiti u cijelosti.

Pomaže i emotivno pomirenje i prihvaćanje vlastitih nedostataka i jak duh fokusiranjem na bitne stvari u životu, a to dolazi s zrelošću.