Sve o zdravoj prehrani

Znanstvenici su proučavali rezultate istraživanja nad stotinama vrsta prehrane, uključujući mediteransku, vegetarijansku, vegansku, niskomasna, niskoglikemijsku i bezglutensku.
sve-o-zdravoj-prehrani
Oni su proučavali djelovanje tih oblika prehrane na cjelokupno zdravlje. Svaki oblik prehrane su pomno analizirali i proučavali njihovu povezanost s nastankom pretilosti i kroničnih bolesti, kao što su bolesti srca i dijabetes tipa 2.

Rezultati su pokazali da nijedna prehrana nije nužno najzdravija. Neki oblici prehrane pomažu kod određenih stanja, kao što mediteranska prehrana pomaže srčanim bolesnicima.

Znanstvenici ističu da svi tipovi prehrane, koji pozitivno djeluju na čovjekovo zdravlje, imaju nešto zajedničko, a to je smanjenje unosa poluproizvoda i gotovih suhomesnatih proizvoda, povećanje unosa voća i povrća i nemasnog mesa.

Također ističu da samo zato što je osoba, koja prate jedan tip prehrane, jako zdrava, ne znači da je ta prehrana generalno najzdravija.

Kako biste jeli u korist zdravlju, slijedite osnovne smjernice zdrave prehrane, au nezdravim namirnicama uživajte povremeno i umjereno.
Izvor:centar zdravlja