Sve prednosti i mane veze sa najboljim prijateljem

Autor Datum 26/03/2016

Sjećate li se razdoblja kada ste išli u osnovnu ili srednju skolu? Sigurno se dešavalo da vam se svidi drug iz odjela i da samo razmišljate o tome da li se i vi sviđate njemu i da li ćete biti “zajedno”. A ako do toga dođe traje nekoliko tjedana i poslije nastavimo da se družimo kao da nikad nismo ni bili zajedno.
veza sa najboljim prijateljem
Stvari nisu baš tako jednostavne kada nam se to desi u nekim zrelijim godinama. To je osoba koju više ne smatrate drugom, već najboljim prijateljem. Odmah sebi postavljamo milijun pitanja, a ni na jedno nemamo odgovor. Da li i on osjeća to isto prema meni? Da li će nam veza pokvariti prijateljstvo? Da li ćemo moći da budemo prijatelji ako nam veza ne uspije? Ali najbitnije pitanje glasi: da li uopste treba da se upustimo u vezu? Na to najbitnije pitanje samo vi možete odgovoriti, a mi možemo vam ukažemo na neke prednosti i mane veze s najboljim prijateljem.

PREDNOSTI:

* Kada se prvi put nalazite s nepoznatom osobom može dogoditi da shvatite da nemate zajednicke teme, interesovanja i da vam nisu isti putevi u životu. A da ne pričamo o neugodnim tišinama za koje molite Boga da se prekinu. To s najboljim prijateljem ne može dogoditi.
* Najbolji prijatelj nikada neće željeti samo avanturu s vama, ako se već upustio u to da probate biti zajedno. Zna kakvi ste i nema šanse da bi dopustio da vas izgubi zbog gluposti.
* Kažu ljudi da je najbitnije da je vaš partner u isto vrijeme i vaš najbolji prijatelj, a on to u ovom slučaju svakako i jeste.
* Ne morate počinjete sve ispočetka (moja mama se zove Marija, a tata Nikola, ja sam završio fakultet izvan zemlje, volim da jedem makarone, a ne volim pizzu i sl..) Jer vi već apsolutno sve o njemu znati kao i on o vama.
* I kao najbitniju stavku stavljamo to što je on vama pričao kako se ponašao i što je radio s bivšim djevojkama tako da mozete unaprijed znati što vas očekuje.

MANE:

* Može se dogoditi da ste kao prijatelji savršeno funkcionirali, ali da je on totalno drugačiji kao partner.
* Događa se i da vam se on svidi samo zato što znate da je nedostupan. Po principu najslađe je zabranjeno voće. I da čim se budete poljubili shvatite da vama uopste to nije to, ali nema nazad ..
* S obzirom na to znati kako je lagao ili neke slične stvari svojim bivšim djevojkama, uvijek kada čujete neku rečenicu sličnu toj što je njima govorio vi ćete posumnjati. Sumnja dovodi do nepovjerenja, a nepovjerenje do raskida.
* Isto tako i on zna kako i na koji način vi lažete, pa nećete to baš jednostavno moći učiniti.
* I naravno opet kao najbitniju stavku navodimo to što je moguće da ćete ga zauvijek izgubiti i kao najboljeg prijatelja.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.