Svi načini da PVC stolarija postane upečatljiv element Vašeg prostora

Autor Datum 14/03/2016

U Vaše renoviranje ili gradnju neminovno je morala biti uklopljena PVC stolarija, kao najbolji izolator i zaštita unutrašnjeg prostora od svih promena spoljašnje temperature, raznih padavina, vetra i vlage.
Upravo zbog svojih odličnih karakteristika, PVC stolarija je veoma brzo postala izbor broj jedan svih onih koji teže što boljem očuvanju svog prostora, te bi se za nju najpre moglo reći da je izuzetno funkcionalna.
Problem se, međutim, može javiti kada dođe do trenutka da se PVC stolarija uklopi u enterijer. Evo kako da to postignete!
pvc stolarija dom

Razne boje PVC stolarije

Pre svega, konsultujte se sa izabranom firmom koja će Vam raditi PVC stolariju oko različitih folija za ovu vrstu izolacije.
Naime, PVC stolarija je sada dostupna i u drugim bojama izuzev klasične bele, a može se birati i ona sa teksturom drveta. Napominjemo da su i folije, poput same stolarije, takođe izdržljive, te otporne na sve spoljašnje uticaje, te ne zahtevaju posebno održavanje – baš kao ni bela PVC stolarija.
Ako ste odustali od bele boje i rešili da birate svetliju ili tamniju boju drveta, mahagoni ili pak sivu ili crnu boju, evo kako i da napravite pravi izbor.

Kombinovanje sa nameštajem i bojom zidova

Za početak, gledajte da se PVC stolarija uklopi sa bojom predviđenog nameštaja i zidova.
Klasična bela boja dobro se slaže uz minimalističke prostore dekorisane u kontrastu, odnosno crnoj i beloj boji. Upravo u ovom kontekstu, možete načini i promenu, te bi Vam i crna PVC stolarija bila dobro rešenje. Čak će i siva istaći prozore i pogled iz Vašeg enterijera.
Za one nešto toplije stilove uređenja, poput vintidž i retro dekoracija, ili sve popularnije braon-bež kombinacije, najbolje bi bilo da PVC stolarija bude u svetlijoj, odnosno tamnijoj boji drveta. Ovde možete birati po principu istosti, te bi PVC stolarija trebalo da bude iste boje kao što je boja nameštaja.
Kada je u pitanju kombinacija sa bojom zidova, treba znati da je ovo druga stavka na koju posebno treba obratiti pažnju. Naime, PVC stolarija u beloj boji će se, ipak, najbolje uklopiti sa jarkim bojama zidova, ako su to nijanse koje preferirate, dok će se boje drveta bolje slagati sa bež, belim i uopšte pastelnim nijansama zidova.

PVC stolarija istaknuta zavesama

Naravno, PVC stolarija postaće još upečatljivija ako se njena boja dodatno istakne zavesama. Na primer, svetlije boje drveta dobro će se upariti sa drečavim rolo-zavesama koje pokrivaju samo staklo prozora, te će tako i PVC stolarija doći do punog izražaja.
Bež i bele nijanse zavesa se, sa druge strane, odlično slažu sa ramovima kakve ima PVC stolarija tamnije teksture drveta, te gledajte da ostanete u ovim okvirima.

Svi detalji prozora

Završni detalji posebno mogu istaći estetiku koju, neočekivano ali istinito, ima PVC stolarija. Tako ćete uz tamnije bolje drveta kombinovati, na primer, svetle boje saksija za cveće postavljene na prozorsku dasku, kako bi ceo prozor zasijao potpuno novim sjajem.
PVC stolarija u svetlijim verzijama je, sa druge strane, odlična za tamnije saksije ili čak tamnije ramove za slike koje ćete postaviti u prozor. Tome možete dodati i razne druge detalje – prosto, ako tretirate prozorsku dasku kao manju policu ispred prozora koji se retko otvara, i Vaša PVC stolarija će doći do izražaja.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.