Svjetlija kosa uz masku od cimeta

Cimet nije samo aromatičan začin, to je i sigurna alternativa sredstvima za izbjeljivanje kose. On, ne samo da će pomoći posvijetliti svoju kosu, nego će je učiniti sjajnom, mekom i svilenkastom na dodir. I miris kose će biti nevjerojatan! Kod korištenja maske za kosu s cimetom, možete postići ne samo željeni efekt, nego ćete ojačati folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet – jedinstveni proizvod s bogatim svojstvima, naročito vitaminima i antioksidansima.
svjetlija-kosa-uz-masku-od-cimeta
Najbolji učinak postiže kod posvjetljivanje svijetlosmeđe kose – jednim tretmanom boja kose se mijenja za 2-3 nijanse. Brinete moraju biti strpljive i ponoviti proceduru nekoliko puta. Dešava se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj ne košta. Nakon maske s cimetom, kosa će zagarantirano dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i revitalizovaćemo je. Dakle … pripremit masku sa cimetom i pokušaćemo posvijetliti našu kosu.

Maska s cimetom za prirodno posvjetljivanje kose

Za pripremu ove maske biće nam potrebno:

– 3 jušne žlice meda

– 3 jušne žlice cimeta

– 5-6 jušnih žlica balzama za kosu

Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.

U staklenoj ili plastičnoj zdjeli pomiješajte med i cimet. Miješajte polako, da se dobro sjedine.

Kad se smjesa ujednači, dodajte svoj balzam (regenerator) za kosu. Ponovo dobro promiješajte. Sad je ova smjesa spremna za nanošenje.

Operite kosu na uobičajeni način. Kad se kosa prosuši, počešljajte je širokim češljem i podijelite je na pramenove.

Nanesite smeđe smjesu na kosu četkom za bojanje kose, pokušavajući temeljito ofarbati svaki pramen. Ako vam je zgodno, možete smjesu nanositi i rukama utrljavajući je. Vodite računa, da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Također, nemojte utrljavati smjesu u kožu glave.

Kada ste nanijeli masku, kosu podići i umotajte u malu punđu. Stavite najlonsku vrećicu i ručnik. Držite ručnik 30 minuta, poslije ga skinite, jer je nepotrebno dalje zagrijavanje kose. Ostavite samo najlonsku vrećicu još 4-5 sati. Nakon toga temeljito isperite kosu toplom vodom.

REZULTAT: vaša kosa će postati svjetlija za 1-3 nijanse.

Ako želite više posvijetliti kosu, ponavljajte tretman nekoliko puta. Ova maska će naročito prijati osobama s masnom kosom. Ako imate suhu kosu, u masku slobodno dodajte 1 žlicu maslinovog ulja.
Izvor:uspesnazena