Tamni puder tokom zime

U zimskim mjesecima koža izgubi sjaj koji je imala tijekom ljeta. Ako želite održite ten i tijekom zime, taman puder je pravi izbor.

Ali morate biti oprezni s njim, jer ako ga pogrešno koristiti, možete izgledati smiješno. Ako želite ga koristiti kako treba, pročitajte što treba raditi, a što ne.

1) IZABERITE PRAVU NIJANSU ZA SVOJ TEN

Ako imate tamniju kožu, možete kupiti puder koji je više smeđe ili narančast. Ako vam je koža svjetla, odaberite neku zlatnu nijansu. Isprobajte ga na obrazima prije kupnje kako biste vidjeli koja nijansa vam najbolje stoji.

2) NEMOJTE KORISTITI PUDER KOJI JE TAMNIJI OD VAŠE KOŽE VIŠE DVE ILI TRI NIJANSE

Nećete nikog zavarati. Ako želite izgledati prirodno, odaberite nijansu uz koju ćete izgledati kao da ste upravo proveli jedan dan na plaži, a ne tjedan dana na Karibima.

3) STRATEŠKI GA NANESITE NA LICE

Ako premažete cijelo lice njime, izgledat previše umjetno. Mali sloj nanesite na obraze ispod jagodične kosti, ispod nosa i uz liniju brade. Razmažite ga prstima ili spužvom kako se ne bi ocrtavale oštre linije prijelaza.

4) NE ZABORAVITE VRAT I GRUDI

Boja lica, vrata i grudi mora biti ista. Nanesite malu količinu pudera i na vrat i na grudi.

5) KORISTITI RUMENILO

Mnogi ljudi tijekom ljeta porumene. Rumenilo će prosvijetliti vaše lice i izgledat kao da ste upravo došli s ljetovanja. Nanesite ga na jabučice, a onda ga prstima pomiješajte s puderom.

6) NE PRETJERUJTE

Poenta tamnog pudera je da učini da vam koža izgleda malo tamnije, a ne da bude potpuno druge boje. Uvijek nanosite mali sloj. Inače ćete izgledati smiješno.