Tonirane kreme imaju dosta prednosti

Autor Datum 10/11/2017

Tekući puderi, puderi u kamenu, puderi u prahu, … Poznato je kako prikrivaju sve nesavršenosti kože, ali poznato je i kako nakon nekog vremena korištenja čine da koža brže stari. Zdravija varijanta jesu – tonirane kreme u suradnji s korektorom!
tonirane kreme
Najbolja je ona podloga za koju niti ne osjećamo da je na licu. Takav lagan osjećaj moguće je postići ukoliko puder zamijenimo toniranom kremom, prije koje na vidljive nesavršenosti na licu nanesemo malu količinu korektora. Takav izbor odličan je za svakodnevno korištenje i nije štetan za kožu u onoj mjeri u kojoj je puder, bilo tekući, u kamenu ili, pak, u prahu.

Kako odabrati odgovarajuću toniranu kremu?

Toniranu kremu, točnije, odgovarajuću nijansu tonirane kreme birema na način na koji birema i odgovarajući puder. Važno je odabrati odgovarajuću nijansu na prirodnom svjetlu, nanošenjem tonirane kreme na bradu i čelo. Poželjno je uza sebe imati i malo ogledalo. Podloga se mora stapati s kožom i izgledati prirodno. Prirodan izgled jedini je pokazatelj pravilnog odabira nijanse tonirane kreme.

Kako odabrati odgovarajuću nijansu korektora?

Korektorom prikrijte podočnjake i ostale nesavršenosti na koži lica. Korektor je najbolje nakon nanošenja dobro prstima utapkati na kožu lica, nikako ne razmazivati​​. Ukoliko niste sigurni koja je odgovarajuća nijansa korektora, pažljivo promotrite svoje podočnjake. Tamno ljubičasti podočnjaci zahtjevaju korektore žućkastog tona, dok će modre podočnjake najbolje prikriti korektori breskvastog tona. Zelenkaste podočnjake najbolje, pak, prikrivaju korektori ružičastog tona. Korektor ne smije biti presvijetao ili pretaman, stoga je neophodno posvetiti vremena i pažnje pronalaženju vašeg savršenog korektora. Postojanost i kremasta tekstura su odlike kvalitetnog korektora. Cjelokupan dojam nakon njegovog nanošenja mora biti prirodan te je stoga korektor vrlo važan dio nesesera svake žene.

Zašto je tonirana krema bolji izbor nego puder?

Tonirana krema ima mnogo više prednosti nego raznorazne vrste pudera i osobama s osjetljivom kožom lica preporucuje se korištenje tonirane kreme prije pudera. Istovremeno hrane i vlaže kožu, a većina ih sadrži zaštitni faktor i esencijalno ulje, koje će kožu učiniti glatkom i dati joj prirodan sjaj.
Pigment u njima je blaži, tekstura reda i, za razliku od tekućeg pudera koji je najbolje nanositi spužvom, tonirana krema se utapkava prstima. Velika je zabluda da tonirane kremezapušavaju pore. Savremene tonirane kreme neće začepiti pore ako ih biraš prema tipu kože i nanosiš iskljucivo na čisto, njegovano lice.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.