Topla čokolada – savršen napitak za zimske dane

Donosimo vam pet razloga zašto bi trebalo da konzumirate ovaj napitak.

1. Povećava snagu vašeg mozga

Nedavne znanstvene studije pokazale su da ovaj topli napitak povećava snagu mozga, ai doprinosi njegovom boljem zdravlju. Flavonoidi pomažu boljoj prokrvljenosti mozga i boljem dotoku kisika, što će utjecati na to da bolje ‘razmišljate’. Ukoliko želite unaprijedite Vaše pamćenje, probajte uzimati dvije šalice tople čokolade dnevno. Ne samo da ćete najvjerojatnije imati bolje pamćenje, već ćete biti i raspoloženiji.

2. Sadrži više antioksidansa

Istraživači sa Sveučilišta Cornell zaključili su da topla čokolada sadrži više antioksidansa od zelenog čaja i vina. Ovaj napitak sadrži više antioksidansa i od obične čokolade, pošto se veći broj njih oslobađa pri većoj temperaturi.

3. Sve je bolje uz toplu čokoladu

Čokolada je poznata je kao ‘podizač’ raspoloženja. Topla čokolada pomaže u borbi protiv stresa, ankcioznosti i depresije. Ovo piće utječe na lučenje endorfina, ‘hormona sreće’, koji će popraviti vaše raspoloženje za tren. Negativna strana tople čokolade jeste što sadrži šećer, koji nikako nije dobar za zdravlje. Stoga, trebalo bi konzumirati toplu čokoladu bez šećera, tako da maksimalno iskoristite svojstva tog napitka.

4. Toplom čokoladom do zdravih arterija

Znanstvenici tvrde da su flavonoidi u toploj čokoladi dobri za arterije. Naime, oni smanjuju rizik od bolesti srca, tako što spuštaju krvni tlak i čuvaju krvne žile. Zapamtite, uzimajte čokoladu bez šećera, jer ona već u sebi ima saharidi, i ne pretjerujte, dvije šalice dnevno su vam sasvim dovoljne.

5. Pomaže u skidanju kilograma

U slučaju da želite skinuti koji kilogram, topla čokolada može pomoći u tome. Ako se napravi kako treba, ovaj napitak sadrži mali broj kalorija, tako da možete uživati u njoj i zadovoljiti svoju želju za čokoladom. Samim time, poslije tople čokolade proći će vas želja za visokokaloričnim namirnicama kao što su krafne, tijesto i torte.
Izvor:Novosti

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.