Tražite smeštaj u Beogradu? Ovo su pravi saveti za vas

Autor Datum 04/11/2017

Beograd je ljubazan i gostoljubiv domaćin, baš kao i cela Srbija. Turisti iz celog sveta ga rado posećuju, a mnogi među njima vraćaju se u njegov zagrljaj i po nekoliko puta. Raznolik Beograd pruža svojim gostima i raznolike mogućnosti. Mnoštvo kako domaćih, tako i međunarodnih kulturnih festivala i događanja može se posetiti u srpskoj prestonici. Veliki broj muzeja svedoči o istoriji i kulturi kako naše čitave zemlje, tako i samog Beograda. O beogradskoj prošlosti može se mnogo naučiti i posetom njegovih znamenitih lokacija poput parka Kalemegdan i stare, ali dobro očuvane Beogradske tvrđave koja se prostire na velikom delu njegove površine.

Glavni grad Srbije, a ujedno i njegov ekonomski, privredni i kulturni centar visoko se kotira i među gradovima lude zabave i noćnog života. Od boemske četvrti poznatije kao Skadarlija i njenih pristojnih kafana, preko splavova sa obe savske obale smeštenih levo i desno od Brankovog mosta, pa sve do onih manje pristojnih kafana razbacanih svuda po gradu provode se beogradski gosti zajedno sa svojim domaćinima.

Baš kao i svaki pravi domaćin i Beograd uvek spreman dočekuje svoje goste nudeći im smeštaj u različitim objektima, i po različitim cenama. U njemu posluje veliki broj hotela i hostela, a tu su i apartmani Beograd, koji se mogu iznajmiti za jednu ili više noći. Svaki od ovih načina smeštaja ima svoje prednosti i mane, ali se i za svakog od njih uvek nađe dovoljan broj gostiju.

Beogradski hoteli

Na području Beograda posluje veliki broj hotela koji se međusobno razlikuju po kako po lokacijama i cenama, tako i po kvalitetu usluge koju nude. Oni čija je usluga na višem nivou obično imaju i više cene. Međutim, svima njima je zajednička jedna stvar – kada se ujutru probudite i odete na doručak sobarice će se pobrinuti za čistoću Vaše sobe, i doneti čiste peškire. Hotel Slavija, Crowne Plaza Beograd, Metropol najluksuzniji su beogradski hoteli, ali odsedanje u njima ipak nije „za svaki džep“.

Hosteli u srpskoj prestnoci

Za sve one kojima luksuz nije potreban, ili ga sebi ne mogu priuštiti u Beogradu posluje veliki broj boljih ili lošijih hostela. U njima se može naći veoma jeftin smeštaj, ali i dobro društvo. Populacija koja odseda u hostelima uglavnom je mlađa, mada to nije pravilo. Hosteli u našoj prestonici nude smeštaje u višekrevetnim, ali i u privatnim sobama. Većina njih smeštena je u centru ili blizini centra grada.

Iznajmljivanje stanova i apartmana u Beogradu

U poslednje vreme iznajmljivanje stanova i apartmana postalo je popularno širom sveta. Prateći svetske trendove ponuda apartmana u Beogradu koji se mogu iznajmiti sve je veća. Ovakav vid smeštaja ima dosta svojih prednosti i zato je sve popularniji. Određena doza privatnosti je jedna od njegovih najvećih prednosti, baš kao i osećaj ugodnosti srodan onom osećaju kada smo u svom stanu, svom prostoru. Cene iznajmljivanja apartmana u Beogradu su i više nego pristojne.

Manji apartmani mogu se iznajmiti za isto, a nekada i manje, novca od onog koji se mora izdvojiti kako bi se iznajmila privatna soba u hostelu. I na kraju, apartmana u Beogradu ima na najrazličitijim lokacijama, stoga gosti mogu birati onu koja im najbolje odgovara.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.