Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet

Humanitarna organizacija Marijini obroci (Mary’s Meals Croatia) organizira utrku „Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet“ koja će se održati 22. svibnja 2016. godine u parku Maksimir. No, ono što će se u nedjelju odvijati u Maksimiru bit će puno više od trčanja. Uz osnovnu utrku za odrasle na 5 kilometara i dječju utrku na 800 metara, priprema se i zabavni program. Svi će ljubitelji mode koji se u 11 sati zateknu u Maksimiru moći sudjelovati na aukciji odjevnih komada poznatih hrvatskih dizajnera koji su ih za tu priliku velikodušno darovali Marijinim obrocima. Nebo, Pavlin, ELFS, Ivan Alduk, Sara Lončarić, Salut dizajn, Zoran Aragović zvučna su imena za čije kreacije vrijedi licitirati. Početne će cijene biti i više nego pristupačne, iznosit će 120 kn što je dovoljno da jedno dijete prima topli obrok kroz cijelu školsku godinu, a svaka prikupljena kuna donira se Marijinim obrocima.
marijini obroci start
Cijeli će događaj biti popraćen zvukovima dobre glazbe pjevača Rock akademije i klape Falkuša. Program će voditi Frano Domitrović i Bojan Gazibara. Događaj podupiru brojne osobe iz hrvatskog javnog života.
marijini obroci 1marijini obroci 3

marijini obroci 2
marijni obroci 5
Bit će organizirana i „Potraga za blagom“ za najmlađe, druženje s poznatim hrvatskim sportašima: nogometašima, rukometašima, košarkašima, boksačima; košarka; facepainting, kuglanje; slikanje… Najbrže trkače očekuju i nagrade. Detalje o programu možete pratiti na Facebook stranici događaja.

Prošlogodišnja je utrka bila uspješna, a to dokazuju i rezultati: više od 242 djece u Beninu svakog dana dobiva svoj obrok na mjestu obrazovanja.

Marijini obroci humanitarna su organizacija čija je vizija pružiti jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta. Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine. Do danas Marijini obroci svojim djelovanjem hrane 1 101 206 djece.

Marijini obroci Hrvatske, zahvaljujući svojim donatorima i podupirateljima, imaju otvorenih deset školskih kuhinja – 4 u Malaviju, 3 u Beninu, 2 u Liberiji i 1 u Ekvadoru u kojima se trenutno hrani oko 11 000 djece.

Više o Marijinim obrocima možete saznati na web stranici www.marysmeals.hr
Ako se netko još uvijek pita zašto „Trčimo za Dijete 31“ neka pogleda dokumentarni film koji u 30-ak minuta predstavlja priču Marijinih obroka.

Nedavno je u Hrvatskoj premijerno prikazan i novi dokaz kako Marijni obroci mijenjaju živote. Autori filma Generacija nade zaputili su se u posjet programima školske prehrane u Malaviju, na Haitiju i u Indiji, gdje su otkrili priče pune nade i nadahnuća, izravno iz ustiju mladih ljudi čije su živote već trajno preobrazili Marijini obroci. O kvaliteti filma svjedoči i odabir za prikazivanje na prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu, a za simbolične donacije svi posjetitelji moći će ga nabaviti na dan utrke. U Maksimiru će biti i primjerci knjige “Baraka koja je nahranila milijun djece“, nagrađivano djelo osnivača organizacije Magnusa MacFarlane Barrowa.
Pozivamo Vaše čitatelje da dođu u Maksimir,trčati ili osvježiti svoj ormar nekim od dizajnerskih komada te podržati ovu humanitarnu akciju kako bi i najsiromašnija djeca svakodnevno primala obrok na mjestu obrazovanja.