Trendi dekoracija za svadbene torte – Odaberite savršenu

Autor Datum 09/11/2015

Ogromna ponuda izgleda svadbene torte mnoge mladence dovodi do toga da danima biraju onu savršenu za sebe. Poslastičari su se veoma izveštili u svom poslu, te danas mogu bukvalno svaku ideju i zamisao pretvoriti u delo. Međutim, i oni sami stvaraju nove ukrase za svadbene torte, među kojima se kao najpopularniji i najmoderniji izdvajaju posebni trendovi. Neki od njih će sasvim sigurno i vama privući pažnju, te verovatno pomoći u izboru izgleda najbitnijeg slatkiša u životu.

Retro svadbene torte

Kao jedan od popularnijih, izdvaja se stil u dekoraciji svadbene torte koji se može svrstati pod šik retro trend. Sve perlice, biseri, mašne, cirkoni i perje, bogato kombinovani, obeležja su upravo ovog stila. On se može samo nazirati u ovakvim dodacima ili pak u potpunosti obeležiti celokupan izgled svadbene torte. U tom slučaju, torta dolazi kao kombinacija šešira sa mašnama, cilindra i vela, ili pak prekrivena mrežicama, sa buketom perja na vrhu. Druga opcija su retro, starinski koferi, od kojih je, umesto spratova, sačinjen izgled svadbene torte. Na samom njenom vrhu postavljaju se mlada i mladoženja, koji sede na poslednjem koferu ili se nalaze u kolima – najčešće kabrioletu. Ovakve svadbene torte maštovite su i originalne, te i sami možete dati svoj doprinos.

Neobične boje

Od nezamislivin crno – belih kontrasta, preko drečavo crvene ili narandžaste, do prelivanja pastelnih nijansi, danas su svadbene torte u mnogo življim tonovima nego ranije. Dok su klasične bele svadbene torte ukrašene šlagom i ružicama davna prošlost, sada vladaju ombre – stil i tehnike suprotnosti, te se tako neočekivano mešaju crvena i siva ili pak plava i narandžasta. Ljubičasta je takođe sve popularnija, bilo da se radi o jednoj, nežnoj nijansi ove boje, ili se pak prave svadbene torte u ombre – trendu koji podrazumeva nijansiranje od nasvetlije do najtamnije nijanse ili obrnuto. Ova kraljevska boja odlično razbija belu, koja se najčešće bira za dekoraciju prostora gde se održava venčanje, te se dobro uklapa i u enterijer. Drečavo pink svadbene torte poslednji su u nizu ovih trendova, i izgledaju kao iz Barbikinog sveta, dok one malo nežnijih nijansi i dalje boje romantični stil.

Unikatne svadbene torte

Unikatnom dekoracijom stvaraju se i unikatne svadbene torte, te možete i samo vama svojstvenu ideju sprovesti u delo. To podrazumeva da torta „liči“ na vas, te bude u bojama tima za koji navijate, predmetima koje koristite – knjigama ili loptama, ili pak da na vrhu ima gitaru. Ovo su samo neki predlozi koji su već oprobani, a vi možete osmisliti svoje i podrobno objasniti poslastičaru kakav tačno izgled svadbene torte želite. Razmislite o svojim hobijima i onim aktivnostima koji vas povezuju, te o svojoj ljubavi progovorite i na ovaj način. Ako su to putovanja, onda se može odlučiti za prethodno pomenutu formu svadbene torte od kofera i automobila, ako je to sport, birajte obeležja onog koji upražnjavate. Čak i ako nemate ista interesovanja, mladenci na vrhu svadbene torte mogu biti predstavljeni kako inače rade ono što ih zaokuplja, poput čitanja, kupovine, igranja igrica ili fudbala ili sviranja nekog muzičkoh instrumenta. Za kraj, dobar predlog je i da sama površina svadbene torte bude ispisana stihovima vaše zajedničke pesme.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.