Trendi mornarski stil odjevanja za ljeto

Autor Datum 22/07/2018

Ljeto nas uvijek asocira na more, pa nije ni čudo da je u ovo doba godine mornarski stil jedan od najaktualnijih. Dizajneri su i ove sezone pustili mašti na volju i vješto se poigrali prugicama, i karakterističnim plavim, bijelim i crvenim nijansama. Dinamične, jednostavne, ponekad romantične i otmjene, mornarske kombinacije s razlogom traju već dugo na modnoj sceni, i važe za vječni trend s kojim ne možete pogriješiti za koju god priliku da se spremate.
mornarski stil odjevanja za ljeto
Tajna privlačnosti ovog stila je prije svega u nenametljivoj eleganciji i ogromnoj mogućnosti kombiniranja. Razne komade odjeće možete naslagati tako da izgledate i vrlo ženstveno i seksepilno, ali i klasično i ležerno. Kada su more i mornari u pitanju glavne asocijacije su pruge, sidro, svjetionik, ribice, galebovi …, pa se ljetna modna scena bez ovih motiva ne može ni zamisliti.

Haljine s prugama u prepoznatljivim kombinacijama boja, našle su se u većini modnih linija za aktualnu sezonu.

Jednako su moderne i uske, strukirane do koljena i lepršave, široke i dugačke dizajnirane u slojevima. U ležernim varijantama stilisti predlažu najjednostavnije kombinacije poput traperica ili plavih hlača, bijele košulje, tunike i crvenog laganog bolera ili sakoa.

Ako ste pristalica romantičnijeg odijevanja za vas je idealna suknja ili haljina na prugice u retro stilu. Naglasak je i na bijelim ili plavim širokim hlačama od lana i pamuka, koje možete kombinirati kako želite, i sa košuljom, bluesom i običnom majicom.

Nezaobilazni su i “mornarski” sakoi u jednoj ili dvije do tri boje, idealni i za poslovnu i večernju varijantu.

Što se tiče kombiniranja boja i motiva, pravila ne postoje, jedino što bi trebalo primijeniti jeste da uvijek imate samo jedan prugasti komad odjeće ili detalj, jer sve preko toga izgleda previše. Osim odjeće jednako su popularni i detalji u mornarskom stilu koji su pravo osvježenje za svaku odjevnu varijantu.
Izvor:Novosti

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.