Trenirajte prema tipu vaše građe i smršavite

Evo kako pobijediti gene i najučinkovitije se otarasiti viška kilograma.
trenirajte prema tipu vase gradje i smrsavite

Koji je vaš tip tijela?

Da biste saznali koje vježbe će biti najučinkovitije za vas, vrlo je bitno saznati koji tip tijela imate. Svom tipu možete također prilagoditi prehranu, da bi rezultat bio još izraženiji.

Koje vrste treninga će biti najučinkovitije?

Nakon što ste odredili tip, sljedeći korak je saznati koje vježbe će biti najučinkovitije za najkritičnije oblasti na vašem tijelu.

Ako ste mezomorf …

Onda je prednost što, kada gubite težinu, zadržavate mišiće. Ovaj tip može vrlo brzo oslabiti, ali i nagomila višak kilograma, tako da je vrlo bitno redovito vježbati. Najučinkovitiji će biti fitness režimi koji uključuju i kardio vježbe i trening snage. Što se tiče prehrane, najbolje je konzumirati šest manjih obroka dnevno, bogatih proteinima.

Ako ste ektomorf …

Onda ste visoki i mršavi, s enormno brzim metabolizmom. Međutim, trebalo bi biti obazrivi kad je vježbanje u pitanju, da ne biste jednostavno izgubili mišićnu masu. Ektomorfi bi trebalo da se orijentiraju ka balansiranoj prehrani, siromašnoj masnoćama. Najbolji trening biće trening snage četiri puta tjedno i kardio vježbe dva puta tjedno.

Ako ste endomorf …

Onda vaše tijelo vrlo lako skladišti masnoće, i to najviše oko bokova i struka, tako da je teško boriti se s viškom kilograma. Ali, nemojte se obeshrabriti. Ukoliko uzimate šest manjih obroka dnevno i uključite jednosatne kardio vježbe šest puta tjedno, vrlo brzo ćete primijetiti promjene.

Još jedan savjet: Koji god tip tijela imali, vrlo je bitno dobro se naspavati! To podrazumijeva preporučenih 7-9 sati sna. Zato pravac u krevet.
Izvor:Super Zena