Ovi tretmani pomažu kod ispravljanja kose

Autor Datum 30/07/2018

Ako vam je dosadilo da uništavate kosu peglama i fenom, ali želite imati prelijepu ravnu kosu, treba probati jedan od ovih tretmana što prije. Svi su jeftini i možete ih izvodite kod kuće, bez mnogo pripreme, a za rezultat imate divnu ravnu kosu kao iz salona koja je pritom i zdravija, nahranjena i bez oštećenja.

Toplo ulje

Za ovaj tretman trebate kokosovo i maslinovo ulje koje ćete pomiješati. Zatim tu mješavinu nanesite na suhu kosu, uvijte toplim ručnikom i isperite je poslije 45 minuta. Umjesto maslinovog možete koristiti i bademovo ulje.

Med i mlijeko

Možete koristiti samo mlijeko, ali i kombinaciju meda i mlijeka. U sprej bočicu ulijte mlijeko, našpricajte kosu, ostavite da odstoji oko pola sata pa isperite. Što se kombinacije tiče, mlijeko i med promiješajte, a za bolji učinak ubacite ispasirane jagode ili banane. Mješavinu nanesite na kosu, ostavite da djeluje oko 90 minuta, pa isperite.

Jabučni ocat

Žlicu jabučnog octa pomiješajte sa šalicom vode, stavite u sprej bocu, nanesite na opranu, vlažnu kosu i umasirajte mješavinu. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, pa isperite.

Maslinovo ulje i jaja

Maslinovo ulje je nešto bez čega se ne može jer se pokazalo kao djelotvorno iu prehrani iu preparatima za ljepotu. Za ovaj tretman su potrebna dva jajeta i maslinovo ulje. Promiješajte smjesu, stavite je na kosu i nakon sat vremena je isperite.

Limun i kokos

Još jedan recept za mekšu i ravniju kosu je od kokosa i limuna. Kokos izrendajte, pomiješajte ga s vodom i procijedite smjesu da bi ste odvojili mlijeko. Potom dodajte sok od limuna i ohladite mješavinu u hladnjaku. Kremasti sloj koji se stvori na vrhu smjese treba umasirati u kosu i prekriti toplim ručnikom. Poslije jednog sata je isperite.
Izvor:telegraf

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.