Tri glavna znaka da ne pijete dovoljno vode

Tijelo tijekom ljetnih vrućina i pretjeranog znojenja brzo gubi vodu koja mu je prijeko potrebna. A ako tijekom paklenih dana ne pijete velike količine tekućine, organizam može vrlo brzo dehidrirati.
ne pijete dovoljno vode
Također, vjerojatno niste znali, ali žeđ nije jedini simptom koji jasno pokazuje da treba piti više vode, već vas vaše tijelo o tome obavještava na još nekoliko načina.

Sljedeći simptomi koje predstavlja fiziolog Greg Džastis jasno pokazuju da ste dehidrirali, pa ako ih osjetite znajte da je vrijeme da poduzmete nešto po tom pitanju.

Glavobolja

Organizam stalno gubi tekućinu as njom odlaze i soli. Mozak je osjetljiv na te promjene i upravo to je okidač za glavobolje. Što više tekućine nedostaje organizmu, glavobolja je time jača.

– Što više tekućine izgubiti, to se više smanjuje volumen krvi zbog čega u mozak dopire manje kisika pri čemu se šire krvne žile i glavobolja postaje još gora – kaže Džastis.

Izrazito žuta mokraća

Kada urin požuti, vrijeme je da prošetate do kuhinje i natočite čašu vode. Urin osobe koja pije dovoljno tekućine proziran je, a žuta boja ukazuje na to da je u mokraći previše otpadnih tvari.

– Kad ste dovoljno hidrirani, toksini i ostale tvari lako se izlučuju iz organizma, ali ako ne pijete dovoljno vode, zadržavaju se u organizmu – pojasnio je fiziolog Greg.

Zatvor

– Voda pomaže protok tvari kroz crijeva i njihovo izbacivanje iz tijela pa ako organizam ne dobiva dovoljno tekućine, ni vi nećete imati redovitu stolicu – zaključuje Džastis.
Izvor:telegraf