Tri načina da mršavite dok spavate

Kada pokušavate smršaviti kao da postoji čitav niz iskušenja koja pokušavaju vam upropaste plan. A vaši najveći neprijatelji su večeri provedene kod kuće na kauču.

One mogu upropaste dan u kojem ste napravili sve zdrave izbore, jer tijekom večeri na scenu stupaju sve svoje loše navike. Kako ne biste pokvarili tijek vaše dijete, pazite na sljedeća pravila.

Zaustavite se nakon večere.

Dok se opuštate najlakše je da nešto grickate ne razmišljajući. Zato treba da svjesno razmislite zbog čega konstantno otvarate hladnjak. Ako to radite jer ste tako navikli, ili vam je dosadno, pokušajte provesti više vremena izvan kuhinje, ili popijte biljni čaj umjesto da grickate nešto. Ako prepoznate što vas tjera na jelo prestat s prejedanjem.

Pažljivo odaberite grickalice.

Ako rano večerate prije nego što legnete možete osjetiti glad. Tada možete slobodno uzeti neku zdravu užinu, samo neka to bude lagan obrok. Nemojte pojesti nešto što će vam poremetiti san ili poništiti sav trud koji ste uložili u pravilnu prehranu tijekom dana.

Spremite se za kvalitetan san.

Dobar san ne samo da će vam osigurati dovoljno energije za jutarnji trening, već studija tvrdi da ljudi koji nedovoljno spavaju jedu više od onih koji su odmorni. Ako dan počnete kako treba donijet ćete više dobrih odluka, pozitivnih za obujam vašeg struka. Večernja rutina prije spavanja, poput čitanja knjige ili jedne šalice biljnog čaja mogu pomoći da se umirite, i opuste vas za pravi odmor.
Izvor:cosmopolitan