Tri najbolja saveznika protiv bora

I dok žene stalno troše tisuće i tisuće na “čudotvorne” kreme i losione protiv bora, znanstvenici tvrde da njih mogu ukloniti samo tri tvari – retinol, vitamin C i alfa hidroksilna kiselina. To je zbog toga što su njihovi molekule dovoljno mali da mogu prodrijeti u kožu i djeluju punim kapacitetom. Oni su objasnili i kako točno svaka od ove tri supstance pomaže vašoj koži da ostane mlada.

1. Retinol

Riječ je o derivatu vitamina A, koji stimulira proizvodnju kolagena i uklanja mrlje na koži. Koži daje elastičnost, a redovitim nanošenjem koža postaje čvršća. U prosjeku bore bi trebale vidno da se ublaže nakon osam do 12 tjedana od početka nanošenja retinola. Kreme na bazi retinola preporučljivo je nanositi navečer, jer sunce utječe na njihovu strukturu i smanjuje jačinu njihovog djelovanja.
Čudotvorne maske protiv bora oko očiju – Pročitajte

2. Vitamin C

Kada je riječ o ljepoti, ova supstanca zadužena je povećanje elastičnosti kože, kao i brisanje depigmentacijskih mrlje. Osim toga, vitamin C ima moć da ujednači ten.

3. Alfa hidroksilna kiselina

Ova tvar na kožu djeluje poput pilinga – uklanja mrtve stanice i koži daje svježinu, a zbog sloja mrtvih stanica bore na licu djeluju dublje nego što doista jesu. Alfa hidroksilne kiseline mogu se pronaći u mlijeku i voću, a idealne su za suhu kožu, jer pomažu zadržavanje vlage.
Krema protiv bora na bazi meda – Saznajte više
Izvor:magazin.hr