Tri najbolje lokacije za vikend putovanje u Srbiji

Autor Datum 04/11/2017

Najbolje iskorišćeno slobodno vreme jeste ono vreme kada stvarate neverovatne uspomene i kada svaki trenutak doživljavate istinski i znate to da cenite. Svako putovanje je uvek posebna priča. Ne morate otići na kraj sveta, da biste našli zabavu, mir ili relaksaciju, avanturu.

Nekada je potrebno da se od grada u kojem živite udaljite svega nekoliko kilometara I ukoliko znate da cenite sve što imate I da cenite trenutke provedene sa voljenim osobama, onda vam u tom trenutku ništa više ne treba. Naravno da ni okolnosti nekada ne dozvoljavaju da putujemo svakog meseca na različite krajeve sveta. Pa tako Prag putovanje, Rim, Budimpešta i ostali evropski gradovi mogu da pričekaju, a vi se možete okrenuti čarima koje pruža Srbija. Srbija je zemlja koja ima toliko toga da ponudi za vikend putovanja.

Vikend putovanje – Palić

Ravnica i mir, laganiji ritam života, to je ono što opisuje Vojvodinu. Ukoliko ste iz brdovitih južnijih delova Srbije, onda treba da uplatite sebi jedno vikend putovanje na Palić. Skroz uz granicu, samo sedam kilometara od većeg grada Subotice, nalazi se gradsko naselje, koje ima mnogo toga da ponudi i da vas totalno oduševi. Jezero, lečilište, vinski put, priroda, ekološka sredina, sve je to ono što Palić nudi.

Vojvodina ima posebnu čar, a naći se na Paliću u bilo koje doba godine znači odmoriti dušu i posvetiti se sebi. Na Paliću u određenim periodima godine I nema toliko velike gužve, pa ako želite apsolutno da se odmorite, onda birajte neki termin van sezone, kada poželite da uplatite vikend putovanje. Postoje ture koje pored Palića uključuju i posetu Mađarskoj. Tako da – kada ste već tu, možete prošetati i do susedne države.

Đavolja Varoš

Jedan od najvećih prirodnih fenomena koje ima Srbija, postaje sve primamljivije I popularnije među turistima. Ipak, ima još uvek mnogo naših ljudi koji nisu još uvek imali priliku da posete Đavolju varoš. Vikend putovanje je idealna opcija ako želite da posetite ovako neke fenomene.

Vikend će vam zaista biti ispunjen i vratićete se kući puni utisaka. Posetom Đavoljoj varoši dobijate priliku da vidite taj prirodni fenomen, dobijate priliku da probate vodu sa mineralnih izvora, koja je bogata dobrim elementima, imate priliku da prošetate gotovo netaknutom prirodom u čujete različite vrste priča i legendi koje su vezane za ovaj kraj i upravo za Đavolju varoš.

Uvac

Ovo mesto definitivno morate da posetite ukoliko živite u Srbiji, a još uvek vas put nije naveo na ovu stranu. Ne čekajte da vam iskrsnu prilike koje će vas odvesti ka Uvcu, već se spakujete i uplatite vikend putovanje po Srbiji. Uvac je specijalan prirodan rezervat, gde samo priroda diktira tempo. Prirodni rezervat Uvac karakteriše postojanje mnogih vrsta riba, ptica i biljnih vrsta.

Naime, na ovom području se nalazi preko 100 vrsta ptica, preko 200 biljnih vrsta preko 20 vrsta riba. Uvac je okružen našim poznatim planinama obuhvata prostor od preko 7000 hektara. Kada se budete našli na ovom prostoru imaćete utisak na niste u Srbiji, već da ste negde daleko, ali to je zapravo zato što ste duboko zagazili u prirodu.

Posetom ova tri mesta, praktično ste posetili svaki deo Srbije, pa ćete tako i primetiti razlike u mentalitetu ljudi, ali i svim specifičnostima prirode.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.