Tri razloga za vožnju bicikla

Bilo da želite poboljšati kondiciju, zdravlje i financije ili želite čuvate prirodu, vožnja na dva kotača jedna je od najboljih odluka koju možete donijeti.

Bićete fit

Vožnja bicikla jedna je od najugodnijih i najzdravijih aerobnih aktivnosti koja, ako se redovito upražnjava, znatno smanjuje rizik od dobivanja viška kilograma. Mnogi ljudi koji žele smršaviti misle da je najbolji način da to postignu tako što će izaći van i trče. Međutim, vožnja bicikla je mnogo učinkovitiji i zdraviji način pošto se štede koljena i smanjuje rizik od ozljeda ligamenata, a utrošak kalorija je gotovo isti.

Potiče rad srca i pluća

Istraživanja su dokazala da osobe koje voze bicikl koriste 10 puta više kisika od onih koji sjede ispred televizora u istom razdoblju. Redovno bavljenje ovom vrstom rekreacije pomoći će vam da ojačate kardiovaskularni sustav, omogućujući na taj način srcu i plućima da rade učinkovitije uz brže iskorištavanje kisika kada je to potrebno.

S osmijehom na licu

Čak i ako se osjećate loše i pod stresom, nakon nekoliko kilometara vožnje raspoloženje će vam se promijeniti. Fizička aktivnost oslobađa endorfin koji pomaže u borbi protiv stresa i čini vas sretnim. A ako odaberete vožnju bicikla po prirodi ili pored rijeke, u društvu partnera ili prijatelja, na kraju dana nećete moći sklonite osmijeh s lica.