Tri savjeta za njegu kovrčave kose

Svi znamo koliko je kovrčava kosa kompleksija za održavanje od ravne. Četka nije njezin najbolji prijatelj, dodaci za kosu mogu biti velika prijetnja da je umrsi i potrebno joj je mnogo više balzama. Ovaj tip kose je prirodno isušeniji od ostalih, pa je potrebno koristiti odgovarajuće preparate i pakiranja koji su namijenjeni da održe vlažnost i mekoću. Kovrčavu kosu je potrebno češće šišati da bi bila zdrava i bujna zbog krajeva koji su često suhi i pucaju.
tri-savjeta-za-njegu-kovrcave-kose
Kovrče, ukoliko su uredne i definirane, uvijek izgledaju zanosno, a ukoliko žurite na posao ili u grad, uvijek možete pokupiti nekoliko lokni špangicama na potiljku ili sa strane i dobiti elegantnu frizuru.

Profesionalni frizeri su rekli da je previše čista kosa mnogo teža za održavanje od one koja je oprana dan prije, za razliku od ravne koja je najljepša uvijek kada je tek oprana.

Eksperti su odgovorili kako na tri jednostavna načina učiniti da vaša kosa ima mnogo više boljih dana nego loših.

1. Potrudite se da je ne perete previše često, samo da je isperete vodom i stavite balzam.

2. Sea spray daje kosi teksturu zbog čega ju je lakše obuzdati. Sea spray proizvodi nisu dostpuni u Srbiji, ali evo kako možete i same da ga napravite – pomiješajte morsku so, balzam, esencijalno ulje i vodu et voilà.

3. Koristite difuzer kako bi uspjele oblikovati vaše kovrče baš onako kako želite, jer on za razliku kada sušite kosu samo fenom ima koncentraciju topline koja pomaže vašoj kosi da je bolje osušite, ne da je raspršuje.
Izvor:cosmopolitan