Tri stvari koje ne smete propustiti ovog ljeta u Beogradu

Autor Datum 29/07/2018

Kao i svaka druga prestonica, tako i Beograd pruža veliki broj sadržaja u svakom trenutku, svakom godišnjem dobu, koji je zanimljiv i primamljiv, kako njegovim stanovnicima, tako i svima onima koji ga posećuju prvi put ili se u njega navraćaju.

Naravno, ko ga jednom poseti, uvek se rado vraća i jedva čeka da se to ponovo dogodi, jer sam duh Beograda, srdačnost, dobra atmosfera i ponuda koju naša prestonica nudi, zaista pruža mnogo u odnosu na većinu drugih svetskih prestonica i metropola. Iako Beograd uvek ima neka zanimljiva dešavanja, bez obzira na to koje je godišnje doba u toku, ali je leto ipak uvek u prvim redovima, jer su i same mogućnosti grada daleko veće. Zbog svega toga, predlažemo vam koje su to tri stvari koje bi trebalo da posetite, odnosno, koje ne bi smeli da propustite ovog leta.

Beogradski letnji festival – Belef

Svi oni koji uživaju u kulturnim dešvanjima, i te kako se raduju letu, jer je to godišnje doba kada se organizuje Belef – beogradski letnji festival, koji mnogo više od brojnih drugih promoviše kulturu i umetnost.

Belef obiluje predstavama, kroz koje se igraju najrazličitije drame, pa je sigurno da ćete naći i nešto po svom ukusu, a sve to prate i brojni koncerti koji pružaju širok opus muzičkih numera i žanrova. Osim toga, većina predstava i koncerata je moguće pogledati uživo, ali i za one koji zahtevaju kupvoinu karata, izdvojićete minimalnu svotu novca za koju ćete dobiti mnogo više.

Beer fest

Pored festivala koji predstavlja veliko i značajno kulturno dešavanje, postoji jedan festival koji „dovlači“ ljude iz cele Evrope u srpsku prestonicu, a to je Beer fest. Festival pretežno rok muzike, zapravo je festival na kojem se promovišu najrazličitije vrste piva iz skoro celog sveta, pa obožavaoci ovog pića uživaju u niskim cenama i savršenim ukusima.

Uz sve to, ovaj festival traje više dana, uz koncerte velikih zvezda, a pored toga, ono što u velikoj meri privuče i strane i domaće turiste jeste činjenica da se od svega toga plaća jedino popijeno pivo i hrana, jer je ulaz sasvim besplatan. Ovo je definitivno jedan od festivala koji ne treba propustiti, te ga je potrebno posetiti bar jednom u životu, posebno što se sve to dešava na otvorenom, na Ušću koje se nalazi na nekoliko minuta vožnje od samog centra grada.

Poseta Narodnom muzeju

Nakon dugih 15 godina, Narodni muzej u Beogradu je ponovo otvoren, što je dočekano sa velikim oduševljenjem ne samo Beograđana i ljudi iz unutrašnjosti, već i brojnih komšija iz susednih zemalja. Budući da se nalazi u pešačkoj zoni u samom centru, ne zaobiđite priliku da posetite muzej i pogledate sve postavke, od kojih su neke iz antičkog perioda, preko srednjeg veka, pa sve do danas.

Apartmani Beograd

Iako nije za posetu, apartmani Beograd će vam sigurno biti potrebni. Potrebno je da potražite malo po internetu i kroz pretragu apartmana Beograd, sigurno ćete pronaći onaj koji vam je najpovoljniji i najugodniji. Svakako, apartmani Beograd se nalaze svuda u gradu, što širi mogućnosti svakog posetioca srpske prestonice.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.