Trikovi koji pomažu protiv podočnjaka

Ako su oči ogledalo duše, onda je duša mnogih ljudi tijekom ovih kišnih dana natečena, tamna, umorna i naborana. Srećom, postoji način da ona za čas živne i podočnjaci netragom nestanu!
trikovi koji pomazu protiv podocnjaka

ČAJ

Čaj s kofeinom, koji sadrži prirodni tanin, blagi je diuretik kojeg su dugo koristile još naše bake, a danas i modeli, kako bi smanjili podočnjake.

Dvije filtar vrećice čaja natopite toplom vodom, a zatim ih malo rashladite u hladnjaku (nekoliko minuta), i svaku vrećicu stavite na po jedno oko. Nakon pet minuta vaše oči će biti osvježene.

AVOKADO

Mnogim ljudima umor donosi i tamne mrlje ispod očiju, zbog koji izgledaju mnogo starije.

Ako niste stigli odmoriti, isecite avokado i komade stavite ispod očiju ili pokušati namažete podočnjake kremom napravljenom od mljevenih badema i mlijeka, od kojih bi mogli posvijetliti.

METALNE KAŠIKE

Uzmite dvije metalne žlice i držite ih ispod mlaza hladne vode nekoliko minuta. Zatim donji dio žlice stavite ispod očiju 30 do 60 sekundi. Ledena hladnoća metala oživjet će vaše umorne oči i istovremeno vam dodati energiju.

SVEŽI KRASTAVCI

Kad su vam oči crvene i otečene jednostavno narežite 2 kolutića svježeg krastavca, lezite i položite po jedan na svako oko, otprilike pola sata. Malo odmorite, a kad ustanete oči će vam biti svjetlije, a vi ćete se osjećati svježije.
Izvor:mojezdravlje