Trikovi za savršeno nanošenje crvenog karmina

Autor Datum 20/04/2016

Karmin je bitan dio svakodnevne rutine šminkanja gotovo svih žena. Ipak, mnoge dame se ne usuđuju koriste crveni ruž. Srećom, postoje trikovi kojima možete ovladati i samopouzdano nositi savršenu crvenu nijansu za vaš ten. Pogledajte 10 stvari koje bi trebalo i koje ne bi trebalo raditi ako želite nositi crveni ruž.
crveni karmin savrseno

1. NANESITE TAMNIJI PUDER

Ako ste se odlučili za hrabru nijansu crvene, morate imati i odgovarajuću podlogu na svom licu. Za one sa svjetlijim denom, dobra ideja je nanijeti puder koji ima maslinasti podton. Crvene usne mogu biti previše napadne na blijedom tenu. Što su vam tamnije usne, to bi trebalo i puder biti tamniji.

2. NE BOJTE SE EKSPERMENTISATI SA BOJAMA

Volite li crveni ruž na drugima, ali mislite da bi na vama bio previše upadljiv? Postoji lako rješenje za to: stvoriti svoju boju. Jednostavno, uzmite ruž u koralnoj ili boji sljeza i pomiješajte je s ružem u bordo boji koji biste voljeli probati nositi. Kao rezultat dobit ćete mnogo smireniju nijansu koja bi svakome mogla odgovarati.

3. BIRAJTE BOJU SUKLADNO DOGAĐAJE

Svi vole crvene i poželjne usne, ali takav izgled nije prikladan u svakoj situaciji. Tamnije nijanse mogu biti previše upadljive za odlazak u teretanu ili kada vodite djecu na nogometni trening. I na poslu, sigurno više želite ljudi slušaju vas, a ne da zure u vaše usne. Istaknite usne crvenom nijansom ako idete na neku zabavu ili u noćni izlazak, jer ćete tada biti prava zavodnica i bit ćete u centru pažnje.

4. NE PRETJERUJTE SA KOLIČINOM KARMINA

Ako želite izbjeći da vam se ruž razmazuje, nanesite lagan prvi sloj na usne. Ovo je posebno bitno za crveni ruž jer on ima običaj da ostaje na zubima ili kragni od košulje. Jednom ili maksimalno dva puta prođite crvenim ružem preko usana i to će biti dovoljno da postignete željeni učinak. Ako želite nanesete ruž kao profesionalac, koristite tanku četkicu i njome natapkajte crveni ruž po usnama.

5.KORISTITE OLOVKU ZA USTA

Ako nanesete crveni ruž bez olovke, riskirate da vam se on razmaže oko usana. Da biste bili sigurni da će vam ruž tijekom dana stajati na mjestu, obrubite usne olovkom u odgovarajućem tonu. Kad to učiniti, lagano nanesite unutar rubova ruž u omiljenoj crvenoj nijansi.

6. NE KORISTITI STALNI KARMIN AKO IMATE TANKE USNE

Ako imate tanje usne, izbjegavajte jako taman crveni ruž, jer tamni ruževi dodatno vizualno umanjuju usne. Koristite svjetliju crvenu da bi vam usne djelovale svježije.

7. KOMBINUJTE SA RAZNIM MODNIM KOMBINACIJAMA

Kada nanosite ruž, važno je i da isplanirate što ćete uz njega obući. Vaša odjevna kombinacija bi trebalo odrediti koju ćete nijansu izabrati. Sigurno ne biste kombinirali bordo ruž sa veselim ženstvenim outfitom. Nježni roza ruž bi prije išao uz takav izgled. Sa druge strane, mala crna haljina bi odlično išla uz ruž u nijansi ušećerene jabuke. Ako želite nositi smjelije kombinacije, onda slobodno birajte i takav ruž.

8. NE NOSITE PREVIŠE NAKITA OKO LICA

Crvene usne na neki način funkcioniraju kao ogrlica ili naušnice. Zato, ako nanosite crveni ruž, trebalo bi tretirati svoje usne kao nakit. Manje je više, zato umjesto upadljive ogrlice namažite crveni ruž u boji rubina koji će privući svu pozornost na sebe. Ne bojte se isprobati nove nijanse crvenog karmina

9. NAĐITE SAVRŠENU NIJANSU ZA VAŠ TEN

Teško je izabrati idealnu nijansu crvenog karmina. Možda volite crveni ruž, ali niste sigurni koji bi vam pristajao. Zato bi trebalo polako isprobati različite nijanse različitih marki i onda naći baš onaj koji odgovara vašem senzibilitetu. Od svijetlih i sjajnih do tamnih i mat nijansi, na vama je da nađete onu koja je idealna za vas.

10. NE BOJTE SE

Za nošenje crvenog karmina nije bitno samo naći pravu boju, već je potrebno imati i stav. Budite samopouzdani kada nosite crveni ruž! On možda ne pristaje svakome, ali nikada nećete saznati dok ga ne probate. Riskirajte i poslije će vam biti drago zbog toga. Kada je u pitanju šminka, svaka žena bi trebao početi s biranjem savršene nijanse karmina. Zašto ne probate s crvenim ružem? Bilo odabrati tamniji ili svjetliji, svi će vam se diviti na hrabrosti.
Izvor:Blic

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.