Trikovi za savršenu manikuru kod kuće

Nekoliko zanimljivih trikova za sušenje, uredno nanošenje ali i skidanje laka osigurat vam uvijek besprijekoran manikuru.
trikovi za savrsenu manikuru kod kuce
1. Umočite štapić za čišćenje ušiju u vazelin i pažljivo ga nanesite na kožicu oko noktiju. Ovako ćete spriječiti razlijevanje laka za nokte, i lakše ćete ga odstraniti ako pobjegne sa strane prilikom nanošenja.

2. Prije nego što nanesete lak za nokte u boji dva puta premažite bezbojni lak. Na ovaj način ćete spriječiti prijevremeno ljuštenje.

3. Ako želite istaknuti boju laka za nokte, kao bazni lak upotrijebite bočicu bijelog mat laka za nokte.

4. Upotrijebite selotejp ako želite obojite nokte s dvije različite boje. Lak svjetlije boje nanesite na cijeli nokat, pustite da se osuši, pa ljepljivu traku zalijepite na mjesto na kojem želite ostane ta boja. Lak u drugoj boji nanesite preko izloženog nokta. Kad se i drugi sloj osuši, ukloniti traku i uživajte u vizualnoj umjetnosti u dvije boje.

5. Svoj lak za nokte s originalnom nijansom možete napraviti ako pomiješate bezbojni lak sa sjenilom za oči u prahu.

6. Obojene i osušene nokte uronite u hladnu kupku vode i leda kako biste stabilizirali boju na notka i povećali trajnost manikure.

7. Zaglavljeni čep bočice laka za nokte otvorit tako što ćete ga potopiti na par minuta u čašu punu tople vode. Na isti način možete omekšati stvrdnuti lak u bočici.

8. Odstranite dosadan lak za nokte sa šljokicama na sljedeći način: dobro umočite vaticu u aceton, vaticu omotajte oko nokta, prekrijte vaticu aluminijskom folijom koju ćete zavezati običnom gumicom. Ostavite da aceton tako djeluje 5 minuta. Odmotajte foliju i vaticu te jednostavno oljuštiti preostali lak za nokte.
Izvor:zadovoljna