Uklonite masan sjaja sa lica uz ove savjete

Sjaji li vam se područje nosa, brade i čela žlijezde lojnice vam vjerojatno proizvode dodatne količine sebuma (loja), koji začepljuje pore i stvara mitesere. Doskočite tim problemima unaprijed uz pomoć ovih savjeta za njegu kože lica.
uklonite masan sjaja sa lica uz ove savjete

1. Čišćenje kože lica.

Prvi korak u rješavanju masnog sloja s T zone jeste odgovarajuce čišćenje lica ujutro i navečer. Odaberite nježni tonik za umivanje s niskim PH vrijednostima koji ce ukloniti višak masnoća s površine kože, ali nece uništiti zaštitni sloj. Lice nemojte tretirati agresivnim sapunima jer cete postici suprotan efekt. Jednom tjedno načinite i piling kože koji ce ukloniti mrtve stanice i nečistoće s površinskog sloja kože.

2. Njegujuća maska za lice

Barem jednom tjedno priuštite sebi masku za lice koji ce ukloniti višak masnoća s područja brade, nosa i čela. U tom zadatku posebno ce biti učinkovita zelena glina, običan svježi krastavac narezan na kriške ili smoothie napravljen od malo zobene kaše ,1 svježeg krastavca i žlice jogurta kojeg je dobro držati na očišćenom licu oko pola sata, a potom isprati hladnom vodom.

3. NJEŽNI MAKE – UP

Agresivne kreme i kozmetički proizvodi dodatno ce zamastiti T zonu. Zato birajte nježne pudere i druge preparate za lice. Najbolje bi bilo aplicirati organske proizvode za lice s prirodnim AHA kiselinama te vitaminima A i E.
Izvor:zadovoljna.hr