Uklonite mitesere pomoću limuna

Autor Datum 26/03/2018

Limun je prirodni izbjeljivač za vaše lice. Prirodni sok od ovog voća može biti vrlo dobar za vašu kožu. Možete ga koristiti kao izbjeljivač ili izribati svježe kriške limuna na lice kako bi uklonili mrtve stanice kože, bubuljice i liječili otvorene pore. Miteseri su vrlo čest problem kod ljudi.

Možete otići u salon i ukloniti ove male mitesere sa nosa, ali ih također možete ukloniti i prirodnim putem. Postoje mnogi prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći da smanjite mitesere. Limunov sok je jedan takav sastojak koji se može koristiti kao piling uz pomoć kojeg ćete se riješiti mitesera.

Pogledajte u nastavku još neke domaće trikove koji će vam pomoći da se riješite mitesera.

1. Piling od limuna.

Operite lice s toplom vodom. Dovoljno je uzeti krišku limuna i izribati nos i područje oko nosa. Trljajte lagano 3-4 minute, a zatim isperite hladnom vodom. Učinite to dva puta dnevno ako imate dosta mitesera.

2. Limun i šećer.

Ovo je jedan od prirodnih pilinga sa limunovim sokom koji mogu smanjiti mitesere. Možete dodati šećer u limunov sok, a zatim izribati nos ili jednostavno posuti malo šećera na krišku limuna i utrljajti na nos. Ovaj piling također pomaže da izliječite akne, tako da redovno možete primjenjivati ovaj piling.

3. Limunov sok i bjelance.

Ovo je jedan od najčešćih prirodnih pilinga za uklanjanje mitesera. Samo dodajte nekoliko kapi limunovog soka u bjelance i dobro izmiješajte. Nanesite na lice i ostavite da se osuši. Ogulite masku i operite lice hladnom vodom.

4. Limunov sok i ružina voda.

Pomiješajte nekoliko kapi ružine vode s limunovim sokom. Potopite vaticu u smjesu i primijenite je na područja sa miteserima 3-4 minute. Isperite hladnom vodom.

Ovo je nekoliko načina za korištenje limunovog soka kako bi smanjili mitesere. Ovo voće vam također može pomoći da se oslobodite bubuljica. Primijenite ga dvaput dnevno kako bi dobili najbolje rezultate. Savjet: limunov sok možete napraviti vašu kožu suhom, tako ne zaboravite primjeniti hidratantnu kremu.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.